Politie Zuid-Holland-Zuid

18/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waad

18-11-2005 - persberichten district I

ALSNOG GESNAPT
DORDRECHT De politie heeft op donderdag 17 november rond de middag twee mannen van 23 jaar (uit Zwijndrecht) en 21 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 18-jarige vrouw uit Zwjindrecht alsnog in de kraag weten te vatten. De politie wilde het voertuig waar de 23-jarige in reed, controleren op de Singel. Nadat het voertuig stilstond, gingen de bestuurder en twee inzittenden ervandoor. De twee inzittenden konden direct staande worden gehouden. Het bleek dat de 21-jarige zijn legitimatiebewijs niet bij zich had. Daarop was hij met zijn 18-jarige vriendin weggerend. Hij wilde niet in de problemen komen. Na verhoor op het bureau werd hij heengezonden. De 23-jarige bestuurder werd later op de Spuiboulevard aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben (495 ugl). De man kreeg een rijverbod van 5 uur.

GESTOLEN STRIPPENKAARTEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 17 november een 21-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden bij het busstation op de Burgemeester de Raadtsingel in Dordrecht. Hij was in een bus gestapt en had een strippenkaart die niet klopte. Ook bleek dat hij meerdere kaarten in een bundel bij zich had. De buschauffeur merkte op dat de strippenkaarten alleen door de buschauffeur op persoon worden verkocht en ook niet in een bundel verkrijgbaar zijn. Daarop werd de politie gealarmeerd. De jongeman verklaarde in het verhoor dat hij ze van een vriend had gekregen. Daarna werd hij heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

WINKELDIEFSTAL
ZWIJNDRECHT Twee jongens van 14 en 18 jaar uit Zwijndrecht en Dordrecht zijn donderdagmiddag 17 november aangehouden in een winkel aan de Passage in Zwijndrecht. De 18-jarige had goederen onder zijn jas verstopt. Hij was voornemens deze te stelen. Het winkelpersoneel betrapte hem en nam de 18-jarige mee naar achteren. Daar trok de 18-jarige een mes en bedreigde de medewerkers. Hij wist de winkel uit te komen. Twee personeelsleden gingen er achter aan en grepen de jongeman alsnog in de kraag. De politie kwam ter plaatse en rekende de verdachte in. Het mes werd in beslag genomen. Ook de 14-jarige werd aangehouden. Hij bleek niets gestolen te hebben. Wel gaven beide verdachten een valse naam op aan de politie. De 14-jarige werd na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De 18-jarige is in verzekering gesteld en zal op maandag 21 november worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

POGING DIEFSTAL
DORDRECHT De politie kreeg in de nacht van vrijdag 18 november de melding dat er bij een winkel op de hoek Torenstraat/Voorstraat de deur zou zijn ingetrapt. De politie ging er direct heen. Getuigen hadden twee personen weg zien rennen in de richting van de Nieuwkerkstraat. De ruit van de voordeur bleek te zijn ingegooid met een stoeptegel. Daarna kon men naar binnen. Alleen de kassa bleek te zijn opengemaakt. Of daar een bedrag uit weg is, is vooralsnog onbekend. De politie hield op de Sint Jorisbrug twee manspersonen aan die voldeden aan het signalement. Het gaat om twee broers van 18 en 22 jaar uit Dordrecht. Zij zullen nader worden gehoord over hun betrokkenheid. De eigenaar van het pand is door de politie erop geattendeerd aangifte te doen.

DIEFSTAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT In een supermarkt aan de Reeweg is in de nacht van vrijdag 18 november ingebroken. Omstreeks 05.45 uur kreeg de politie de melding dat er een inbraak was bij de supermarkt. De verdachte(n) zou zijn weggereden in een donkerkleurige personenauto. De politie heeft vooralsnog niemand kunnen traceren. De dader(s) had een ruit ingegooid. Daarna is men de winkel ingegaan en heeft een onbekende hoeveelheid sigaretten meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdag 17 november een verkeerscontrole gehouden op de Laan van Nederhoven en Karel Doormanlaan in Zwijndrecht en de Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht. Er werd gecontroleerd op snelheid, gordels en helm. Het Verkeershandhavingsteam stond er van 08.30 tot 16.00 uur. Er werden 186 passanten gecontroleerd en 23 overtredingen geconstateerd. 14 procesverbalen voor overschrijding van de snelheid, 8 procesverbalen voor het niet dragen van de gordel en 1 proces-verbaal voor het niet dragen van de helm.