Gemeente Breda

Fout geparkeerde (brom)fietsen bij het NAC-stadion worden verwijderd

Burgemeester en wethouders hebben op 18 oktober jl. besloten dat fout geparkeerde fietsen en bromfietsen bij en rond het NAC-stadion verwijderd zullen worden bij elke thuiswedstrijd van NAC Breda.

Dit in het belang van het uiterlijk aanzien van de omgeving en om overlast en schade aan de openbare ruimte te voorkomen. Op grond van deze maatregel is al opgetreden op 22 oktober bij de wedstrijd NAC Breda-FC Twente en er zal nu ook op zaterdag 19 november worden opgetreden tegen overtredingen als NAC Breda speelt tegen FC Utrecht.

Fietsen en bromfietsen, die op 19 november niet in de daarvoor bestemde stallingen bij en rond het NAC-stadion staan, worden verwijderd en opgeslagen. De (brom)fietsen kunnen uitsluitend op maandag 21 en dinsdag 22 tussen 14.00 en 16.00 uur worden opgehaald bij de stallingsplaats in de buurt van het NAC-stadion. Daarvoor moet wel een zogenoemd bestuursdwangbesluit kunnen worden overlegd. Dit besluit kan op dezelfde dagen (maandag 21 en dinsdag 22 november) tussen 9.00 en 14.00 uur worden opgehaald bij de receptie in het Stadskantoor aan Claudius Prinsenlaan 10. Om zo'n besluit te kunnen krijgen, moet wel een geldig legitimatiebewijs, de fiets(ketting)sleutel en 25,-- worden overlegd.

Het college heeft genoemd besluit genomen op basis van artikel 5.1.11 van de Algemene Plaatselijke Verordening Breda 2004. Het (brom)fietsenparkeerverbod is sinds het eind van het vorige seizoen aan de bezoekers van het NAC-stadion aangekondigd, onder andere via flyers.

Breda, 18 november 2005