Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


18 november 2005


Hattem - Jongen opgepakt na opblazen brievenbus

Een 13-jarige jongen uit Hattem is door de politie aangehouden nadat hij op 8 november jl. een brievenbus op de kruising Vechtstraat/de Reest, met vuurwerk had vernield.
De brievenbus raakte hierdoor zo beschadigd dat de post er uitgepakt kon worden. Buurtbewoners ontfermden zich over de post die aan TPG is overhandigd.
Na enig speurwerk kwam de politie de jongen op het spoor. Hij zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. De schade zal naar verwachting worden verhaald.

Putten - 132 bestuurder rijden te hard
De politie van Putten heeft op donderdag (17/11) bij een snelheidscontrole Hoornsdam en de Zuiderzeestraatweg 132 bestuurders bekeurd voor de te hard rijden. Op de Hoornsdag reden 81 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 105 km/uur.
Op de Zuiderzeestraat weg reden 51 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 86 km/uur.

Harderwijk - snelheidscontrole
Op donderdag (17/11) heeft de politie van Harderwijk op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden. Op de Stadswei werden 157 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 23 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 65 km/uur. Op de Burg. De Meesterstraat werden 438 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 43 te hard. Hoogste overtreding bedroeg 84 km per uur.


Harderwijk- verlichtingscontrole

De politie van Harderwijk heeft donderdag (17/11) in de avonduren op diverse plaatsen een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 14 processen-verbaal opgemaakt voor het niet voeren van verlichting.


Vaassen - Onder invloed

Een 21-jarige man uit Wezep is op donderdag (17/11) door de politie aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Politiemensen zagen de man rijden in Vaassen en wilden hem controleren, waarop hij er met zeer hoge snelheid vandoor ging de A50 richting Apeldoorn. In Apeldoorn ging hij de snelweg af en vervolgens weer op terug richting Vaassen. Op de Geerstraat werd hij door de politie staande gehouden. Daar werd hij aan een blaastest onderworpen met als resultaat 1,7 prom. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau alwaar het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

't Harde - Bromfietser raakt gewond
Een 18-jarige bromfietser uit 't Harde raakte donderdagmorgen (17/11) omstreeks 08.15 uur gewond na een aanrijding. Een 38-jarige automobilist uit 't Harde wilde vanaf de Munnikenweg de weg oversteken richting de Hertogin van Meghteldweg. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De bromfietser had een pijnlijk been en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bromfiets (brombakfiets) was totaal vernield.


Hierden - Even niet opletten

Een 20-jarige automobilist uit Hierden is donderdagmorgen (17/11) rond 06.45 op de Mheenbroek tegen een bestelbus en een auto aangereden. De jongeman wilden tijdens het rijden een map goed leggen op de achterbank. Hierdoor stuurde hij naar rechts en raakte daarbij de geparkeerde bestelbus en auto. De geparkeerde auto en de auto van de Hierdenaar raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --