Profile tyrecenter

Boetes dreigen als je onvoldoende toegerust bent op het winterse verkeer: www.mijnwinterband.nl gelanceerd

Als je onvoldoende toegerust bent op het winterse verkeer, bijvoorbeeld door het niet rijden op winterbanden, kan dat in Duitsland boetes veroorzaken tot 40 euro (bron: ADAC en Grafschafter Nachrichten/www.verhuis.de). Echter, minster Peijs van Verkeer en Waterstaat is niet van plan om de automobilist actief te gaan wijzen op het belang van winterbanden. Dit ondanks het feit dat ze het belang van winterbanden, net als 3VO en ANWB, duidelijk erkend. Mevrouw Peijs legt de bal voor het geven van voorlichting neer bij de branche zelf (bron: Tyrezone). Ook al vindt 47% van de automobilisten dat er juist voor de overheid een intensievere rol is weggelegd om hen te wijzen op het belang van winterbanden, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO. De uitspraak van de minister heeft geresulteerd in een grootschalige landelijke winterbandencampagne die deze week op initiatief van Profile Tyrecenter is gestart. Centraal in deze campagne staan radiospotjes en een speciale winterbanden site: www.mijnwinterband.nl. Deze site is sinds deze maand in Nederland, Roemenië en België online.

De site is bedoeld om, nu Sinterklaas in het land is en het winterweer is aangebroken, de automobilist op indringende wijze kennis te laten nemen van het belang van winterbanden voor de veiligheid op de weg. Zo is op de site een film 'Grip op je Leven' te zien waarin uit praktijkvoorbeelden duidelijk naar voren komt dat je bij temperaturen onder de zeven graden aanzienlijk meer kans loopt op een ongeluk als je niet op winterbanden rijdt. Ook zijn er diverse tips op te vinden en kan de automobilist voor het eerst in Nederland met een paar drukken op de knop zien wat hij kwijt zou zijn voor winterbanden. De prijsopgave wordt gemaakt op basis van het kenteken van de auto en vermeldt een totaalprijs inclusief servicekosten. Het aanbod is maximaal 14 dagen geldig.

Landelijke campagne
Luc van Bussel, algemeen directeur Profile Tyrecenter: 'Iedereen die onverwachts op een nat of glad wegdek heeft moeten remmen, zal beamen dat je een dief bent van je eigen leven, als je bij temperaturen onder de 7 graden niet met winterbanden rijdt. Wij hebben nu de handschoen opgepakt met de lancering van www.mijnwinterband.nl waar alle ins en outs over winterbanden op te vinden zijn. Bovendien zijn vanaf deze week op diverse landelijke radiozenders meerdere keren per dag radiospotjes te horen waarin we met medewerking van Emile Ratelband de kracht van de winterband onder de aandacht brengen van de automobilist. En dat deze extra communicatie-inspanningen hoog nodig zijn, blijkt ook uit onderzoek van TNS NIPO. Slechts 72% van de Nederlanders weet wanneer winterbanden nuttig zijn. Hetzelfde onderzoek toont ook aan dat als mensen eenmaal op de hoogte zijn van het belang, dat dan maar liefst 62% winterbanden overweegt op winterbanden te gaan rijden.'

Winterbanden onder 7 graden Celsius een verstandige beslissing Juist nu het klimaat zich in onvoorspelbare uitersten begeeft, moet de weggebruiker goed voorbereid zijn op een door de weerkundigen voorspelde koude winter. De automobilist neemt dan ook een verstandige beslissing om zodra de thermometer onder de 7 graden Celsius komt, winterbanden te gaan gebruiken. Het rubber van de 'normale' banden begint bij deze temperatuur te verharden waardoor het aan grip op de weg inboet. Winterbanden blijven door hun speciale samenstelling flexibel en bieden bij regen, ijzel, sneeuw of vorst optimaal wegcontact.

Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter is de internationale en snelgroeiende keten van 160 onafhankelijke allround autoservicebedrijven in de Benelux en Roemenië. De keten richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt. De aangesloten zelfstandige autoservicebedrijven zijn specialisten op het gebied van banden, wielen en auto-onderhoud (inclusief APK). Profile Tyrecenter Benelux B.V is gevestigd in Veenendaal. In 2004 behaalde Profile Tyrecenter een omzet van ruim 200 miljoen euro.

EINDE BERICHT