Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 november 2005


Doetinchem - Bromfietsster lichtgewond door val

Een 16-jarige bromfietsster uit Doetinchem raakte donderdagmorgen (17/11) op de J. F. Kennedylaan lichtgewond doordat zij ten val kwam. Het meisje reed over het fietspad toen zij rond 09.10 uur door de modder uitgleed en ten val kwam. Zij werd met een ambulance met pijnklachten aan een been overgebracht naar het ziekenhuis.


Groenlo - Fietser aan gezicht gewond

Een 45-jarige fietser uit Groenlo raakte donderdagmiddag (17/11) op de Notenboomstraat aan zijn gezicht gewond door aanrijding met een 51-jarige plaatsgenote in een auto. Beiden kwamen in tegenovergestelde richting en in zijn haast fietste de man tegen de auto. De fietser liep door de aanrijding een wond aan een wang op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.


Steenderen - 7000 planten bij hennepvangst

De politie heeft donderdagochtend in een schuur in het buitengebied een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Na een inventarisatie van alle aangetroffen planten, vooral stekjes bleken er zo'n 7000 exemplaren te staan. De stekkenkwekerij was volledig geautomatiseerd en de stroom was niet illegaal afgetapt. Alle spullen werden in beslag genomen en vernietigd. De 42-jarige eigenaar werd voor verhoor aangehouden en is later op de dag in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lichtenvoorde - Lichtgewonde bij kettingbotsing
Een 59-jarige automobilist uit Groenlo raakte donderdagmiddag (17/11) rond 17.45 uur op de Europaweg lichtgewond tijdens een kettingbotsing. Een 46-jarige automobiliste uit Groenlo zag kennelijk te laat dat het verkeer bij het rode verkeerslicht stilstond en reed achter op de auto van een 45-jarige vrouw uit Hengelo die op haar beurt tegen de auto van het slachtoffer aanreed. De man liep een pijnlijke nek op maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

's-Heerenberg - Onder invloed
Een 47-jarige automobilist uit Netterden bleek donderdagmiddag (17/11) bij een politiecontrole op de Plantsoensingel onder invloed van alcohol. De man blies 1,3 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Vorden - Scooter rijdt 80 km/u

Agenten hebben donderdagavond (17/11) een 17-jarige scooterrijdster uit Vorden proces verbaal aangezegd. De Vordense reed omstreeks 21.25 uur op het fietspad aan de Ruurloseweg richting Kranenburg met een snelheid van zo'n 80 km. De politie maakt proces verbaal op.


Winterswijk - Fietsen in de binnenstad

Naar aanleiding van klachten over het fietsgedrag hebben agenten donderdagmiddag (17/11) gecontroleerd op het fietsen in het voetgangersgebied van de Misterstraat. Elf fietsers werden hierbij bekeurd.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --