Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2005

Fietser raakt gewond

Vrouw steekt weg over en ziet auto over het hoofd

Hengelo

Op donderdag 17 november om ongeveer 12.50 uur vond een aanrijding plaats op de P C Hooftlaan in Hengelo. Een 61 jr. fietser uit Hengelo wilde op de P C Hooftlaan de weg oversteken en zag hierbij een aankomende auto, bestuurd door een 26 jr. Hengelose, over het hoofd. De 26 jr. kon niet meer op tijd remmen en reed de vrouw aan. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Op weg naar bovenstaande aanrijding waren twee politiemensen op de kruising Sloetsweg/Oldenzaalsestraat getuige van een kop-staart aanrijding. De politieauto reed met optische en geluidssignalen op de Sloetsweg. Ter hoogte van de kruising passeerde men aan de linkerzijde een rij, voor het verkeerslicht wachtende, auto's. De tegemoetkomende auto's mochten op dat moment ook optrekken. De bestuurder van de voorste auto schrok van de politieauto die op de linkerweghelft reed en remde daardoor erg plotseling. Een kop-staart aanrijding was het gevolg. Bij deze aanrijding zijn geen slachtoffers gevallen. (05-145997)

Man mishandeld

Man biedt jongen hulp aan en wordt vervolgens mishandeld

Hengelo

Een 51 jr. man uit Bad Bentheim heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man verklaarde op donderdagochtend 17 november te zijn mishandeld door twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. Na iemand bij het station in Hengelo te hebben afgezet reed de 51 jr. om ongeveer 07.00 uur over de parkeerplaats aan het Industrieplein in Hengelo. Op het plein zag hij een viertal jongens met elkaar in gevecht zijn. De man stopte en vroeg wat er aan de hand was. Een van de jongens richtte zijn kwaadheid op de man en gaf hem een schop. Deze schopte terug en wilde de jongen vastpakken. Hierop kreeg de man een harde klap tegen zijn hoofd. De 51 jr. kwam te vallen. Liggend op de grond werd het slachtoffer door beide jongens geschopt en geslagen. Waarschijnlijk heeft het slachtoffer nog enige tijd het bewustzijn verloren daar hij zich niet veel kan herinneren over wat er verder is gebeurd. Op enig moment is de 51 jr. in zijn auto gaan zitten en heeft zich later op de ochtend onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en zal meerdere getuigen uitnodigen om een verklaring af te leggen. (05-145979)

Medewerker horecagelegenheid bedreigd met mes

Man doet aangifte van bedreiging

Hengelo

In de nacht van donderdag op vrijdag 18 november om ongeveer 04.00 uur kreeg de politie het verzoek om te gaan naar de Pastoriestraat in Hengelo. Ter plekke bleek dat een 31 jr. medewerker van een horecagelegenheid door een man bedreigd was met een mes. De bedreiging zou hebben plaatsgevonden in de Marssteeg. De 31 jr. Enschedeër had even daarvoor twee mannen aangesproken op hun gedrag. De mannen zouden volgens getuigen meerdere bloembakken die stonden voor een horecagelegenheid hebben vernield. Een van de mannen, een 23 jr. man uit Almelo, accepteerde niet dat hij hierover werd aangesproken en bedreigde de man vervolgens met een mes. De gearriveerde politiemensen hebben de 23 jr. aangehouden en voor verhoor ingesloten. De 31 jr. heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-146319)

Twee gewonden bij brand

Bovenwoning volledig uitgebrand

Oldenzaal

Vrijdagnacht 18 november om 01.20 uur kreeg de politie een melding dat er een woningbrand zou zijn aan de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal. Ter plaatse bleek dat de brandweer al bezig was met bluswerkzaamheden en dat er geen slachtofffers meer in het pand aanwezig zouden zijn. De drie bewoners van het pand waren in hun slaap verrast door de brand. Een vrieskist die op de overloop stond is waarschijnlijk in brand gevlogen. Zij konden zich echter wel een weg naar buiten vinden. Twee bewoners raakten hierbij echter gewond. Een 77 jr. man en een 71 jr. vrouw zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-146312)

Vrouw aangerand

Jonge vrouw doet aangifte; politie zoekt getuigen

Enschede

Een 19 jr. vrouw uit Enschede heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding. Op donderdagochtend 17 november om ongeveer 08.00 uur reed zij op haar fiets op de Nicolaas Maesstraat in Enschede. Ter hoogte van een supermarkt werd zij door twee onbekende mannen van de fiets getrokken. De mannen begonnen aan haar kleding te rukken. Door het slaan en schoppen van het slachtoffer staakten de mannen hun handelingen en kon de vrouw haar weg vervolgen. De 19 jr. kon het volgende signalement van de daders opgeven. Het zou gaan om twee blanke mannen, waarvan de een lang en slank was en de ander een gezet postuur had. De eerste man droeg een vale spijkerbroek en had rossig/bruin haar. De tweede man had opvallend grove handen. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900 -8844. (05-145943)

Bromfietser gewond

Bestuurder van een bromfiets raakt gewond na aanrijding met een personenauto

Rijssen

Donderdag 17 november vond omstreeks 18.20 uur op de kruising Spoelerstraat/Nijverdalseweg in Rijssen een aanrijding plaats tussen een personenauto en bromfiets. De bestuurder van de auto, een 29-jarige vrouw uit Rijssen, reed op de Spoelerstraat en wilde genoemd kruispunt recht oversteken. Zij zag te laat dat vanuit de richting Nijverdal op de Nijverdalsestraat een bromfiets naderde met als gevolg een aanrijding. De bromfietser, een 36-jarige man uit Nijverdal, raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-146211)

Letsel bij aanrijding

Scooterrijder en fietser komen met elkaar in aanrijding, waarna ook een tweede fietser geraakt wordt en ten val komt

Zuna

Donderdagmorgen 17 november vond op het fietspad van de Provincialeweg in Zuna een aanrijding plaats tussen een scooter en fiets. Een 17-jarige meisje uit Rijssen reed met haar scooter in de richting van Nijverdal toen haar op het fietspad een groep fietsende jongeren tegemoetkwam. Het 17-jarige meisje kon een van de fietsers, een 13-jarig meisje uit Nijverdal, niet ontwijken. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding. Het 17-jarige meisje kwam ten val en raakte hierdoor nog een tweede fietser, een 15-jarig meisje uit Nijverdal, die vervolgens ook ten val kwam. Zowel de 17-jarige als het 15-jarige meisje zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het 13-jarige meisje werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. (05-145841)

Diefstal gereedschap

De twee aangehouden verdachten zijn mogelijk ook betrokken bij eerdere gepleegde diefstallen

Enschede

Personeel van een winkel aan de Lambertus Buddestraat in Enschede hielden donderdagmorgen 17 november twee personen aan, die even daarvoor uit de winkel gereedschap hadden weggenomen. De politie werd gebeld en hield de twee verdachten, een 35-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Enschede, vervolgens aan. Bij fouillering werden bij de twee diverse tangen aangetroffen. De goederen hebben een totale waarde van ruim E 600,-. Afgelopen twee weken vonden meer diefstallen van gereedschap in de winkel plaats. Omdat het vermoeden bestaat dat de twee verdachten ook hierbij betrokken zijn geweest, zijn zij in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-145859)

Jongen slaat politieagent

Bij de aanhouding van de verdachte krijgt de politie hulp van een daadkrachtige burger

Enschede

Donderdagavond 17 november zagen politieagenten omstreeks 19.30 uur op de Kalanderstraat in Enschede dat er onenigheid was tussen een aantal personen. Zij vroegen wat er aan de hand was en hoorden dat een jongen even daarvoor met vuurwerk had gegooid terwijl vlakbij een echtpaar met hun kindje in de buggy liep. De mensen hadden de jongen hierop aangesproken waarna de jongen aan het schelden was gegaan. Op het moment dat de jongen de politieagenten zag, liep hij weg. De agenten spraken hem aan waarop de jongen ontkende met vuurwerk gegooid te hebben. Toen de agenten zagen dat hij vuurwerk in zijn hand achter zijn rug hield, vroegen zij hem mee te gaan naar het politiebureau. Hierop werd de jongen heel agressief en sloeg een van de agenten hard in het gezicht. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij bleef zich hevig verzetten, waarna de agenten hem met hulp van een daadkrachtige burger naar de grond werkten en boeiden. De agent heeft een flinke zwelling in het gezicht opgelopen en heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte, een 17-jarige Enschedeër, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-146232)

Sonja Eerhard en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --