1e persbericht van vrijdag 18 november 2005

Eindhoven 18-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twintig bekeuringen tijdens verlichtingscontrole

Op de Parklaan, de Insulindelaan, de Jan van Riebeecklaan, de Kempensebaan, de Heerbaan en de Broekakkerseweg zijn donderdagavond verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden twintig bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder licht.

Eindhoven: Rijbewijs afgepakt na rijden onder invloed

Op de Vestdijk is vrijdag rond 2.10 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor vernieling

Op de Leenderweg is donderdag rond 18.15 uur een 35-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij vernielde een ruit van een pand aan de Leenderweg en drong daar binnen. Zij bracht de nacht binnen door. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Sieraden en tas weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Zilverschoonbeek zijn tussen donderdag 17.30 en 23.15 uur sieraden en een lederen tas weggenomen. Een slaapkamerraam werd opengebroken.

Helmond: Rijbewijs kwijt na aanrijding met letsel

Donderdag rond 23.35 uur is op de Brandevoortse Dreef een 67-jarige Helmonder aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat er een aanrijding zou zijn op de kruising van de Brandevoortse Dreef en de A270. Bij het ongeval waren vijf autos betrokken. Vier van de autos stonden te wachten bij het verkeerslicht op de kruising. De Helmonder reed in zijn auto achter op twee autos die vervolgens weer op twee andere autos botsten. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle bleek de Helmonder gedronken te hebben. Hij blies een promillage van bijna 1,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Best: Woninginbraak

In een woning aan de Salderes is donderdag tussen 16.30 en 19.30 uur ingebroken. Weggenomen werden een laptop en een telefoon. Een klepraam aan de achterkant van het pand werd opengebroken om binnen te komen.

Deurne: Verdachten van handel in harddrugs aangehouden

In een woning in Deurne zijn donderdagavond rond 19.30 uur een 19-jarige bewoner en een 24-jarige en een 25-jarige man uit Deurne aangehouden. Een 22-jarige bewoonster van het pand meldde zich later die avond op het politiebureau aan de Kasteel Traverse in Helmond en werd eveneens aangehouden. De politie had het vermoeden dat vanuit de woning in harddrugs werd gehandeld. In de woning werden 54 cachetjes met cocaïne (ongeveer 40 gram in totaal), en 3 XTC-pillen aangetroffen. De harddrugs zijn in beslag genomen. De 24-jarige verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. De drie andere verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Bijna dertig bekeuringen voor rijden door rood

Op de kruising Eindhovenseweg Luikerweg zijn donderdag tijdens een verkeerscontrole dertig bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het niet handsfree bellen en 29 voor het rijden door rood.