Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 18 november

Alkmaar 18-11-2005 - 13.05 uur

Verkeerscontroles

Alkmaar, donderdag 17 november 2005

Op donderdagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Westerweg in Alkmaar. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden over de te hoge snelheden die daar gereden zouden worden. In totaal werden ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reed de snelste niet harder dan 55 km per uur (in plaats van de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur). Hiervoor werden geen bekeuringen uitgeschreven. Wel kregen 6 bestuurders die hun veiligheidsgordel niet om hadden een bekeuring.

Hoorn-Zwaag, donderdag 17 november 2005

Op donderdag werden op verschillende plaatsen in Hoorn en Zwaag korte verkeerscontroles gehouden. Dit leverde in totaal 19 bekeuringen op voor het rijden door rood lichten, het niet dragen van een helm of een veiligheidsgordel en te hoge snelheid. De plaatsen waar deze korte controles werden gehouden zijn uitgekozen omdat hier vaak hinder door verkeer wordt ondervonden of zich verkeersgevaarlijke situaties voordoen.

Oterleek, vrijdag 18 november 2005

Op vrijdagochtend werd een controle gehouden op een geslotenverklaring op de Dorpsstraat in Oterleek. Hier bleken 5 automobilisten het inrijverbod te negeren. Zij kregen een bekeuring.

Zuid-Scharwoude, vrijdag 18 november 2005

Op vrijdagmorgen werd op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij kregen 6 bestuurders een bekeuring die het rode verkeerslicht negeerden.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, donderdag 17 november 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 17.55 uur raakte een 34-jarige vrouw uit Alkmaar en een 33-jarige vrouw uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Ommering, tussen de Westdijk en de Diamantweg, te Alkmaar. De Alkmaarse reed in een personenauto over de Ommering. Zij zag te laat dat de auto voor haar voor het verkeer moest afremmen. Deze auto werd bestuurd door de vrouw uit Hoorn. Er ontstond een kop-staartbotsing waarbij beide vrouwen nek- en rugklachten opliepen. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Diefstal bouwsteiger

Zwaag, donderdag 17 november 2005

In de nacht van woensdag op donderdag werd bij een bedrijf aan de Marowijne in Zwaag een steiger gestolen. De steiger stond in een in aanbouw zijnd pand. Het bouwterrein was afgesloten met een hekwerk. De steiger was 2,50 meter breed en 7,50 meter hoog.De diefstal vond plaats tussen woensdag 16.30 uur en donderdag 06.30 uur.

Opgeven valse naam

Den Helder, donderdag 17 november 2005.

Donderdagmiddag werd een 38-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden op de Kievitstraat. Surveillerende agenten zagen dat de man kort daarvoor met zijn auto over de Middenweg reed en daar een verkeersovertreding pleegde. Tijdens zijn staandehouding gaf de bestuurder in eerste instantie een valse naam op om op die manier onder een bekeuring uit de komen. Een verspreking deed hem uiteindelijk de das om. Het bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verkeer en alcohol

Hoorn, donderdag 17 november 2005.

Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur werden op de Scheldestraat en de Oostergouw alcoholcontroles gehouden. Tijdens deze controles werden in totaal 480 bestuurders gecontroleerd op het gebruikt van alcohol. Niemand bleek (teveel) te hebben gedronken!

Dat niet iedereen zo verstandig is om de alcohol en verkeer te scheiden bleek later in de nacht toen twee personen werden aangehouden die veel te veel hadden gedronken.

De eerste werd kort na middernacht aangehouden op de De Ruijterstraat in Alkmaar. Het betrof een 27-jarige inwoner van Schagen die daar als bestuurder van een personenauto reed terwijl bij controle bleek dat het alcohol had gedronken. Hij blies 545 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Later in die nacht werd een 25-jarige autobestuurder uit Den Helder aangehouden op de Marsdiepstraat in Den Helder. Ook deze had te diep in het glaasje gekeken en blies 800 ug/l. Dat is ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Vernielingen aan lift door vuurwerk.

Alkmaar, donderdag 17 november 2005.

Donderdagavond hebben onbekenden vernielingen gepleegd aan een lift van een winkelcentrum aan de Laat. Het bleek dat de ramen van de lift waren vernield. Uit de aangetroffen sporen blijkt dat in de lift vuurwerk is gegooid waardoor de ramen vernield raakten.

Bedreiging

Alkmaar, vrijdag 18 november 2005
Op vrijdagmorgen omstreeks 08.10 uur fietste een 12-jarige jongen uit Heiloo over de Koedijkerstraat in Alkmaar. Ter hoogte van het pompstation werd hij ingehaald door een man op een fiets. De man sprak de jongen aan met de vraag of hij bang voor hem was. Toen de jongen hard wegfietste kwam de man naast hem rijden. Weer vroeg hij de jongen of hij bang voor hem was. Daarbij bedreigde hij de jongen met een mes. De jongen wist snel een andere kant op te fietsen. De verdachte is ongeveer 30 jaar oud en heeft een lengte van 1,65 1.70 meter. Hij heeft een donkere huidskleur en lang zwart glad haar. Hij was gekleed in een lange zwarte onverzorgde plastic jas.

Laatst gewijzigd 18-11-2005 13:06 | © Politie Noord-Holland Noord |