Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Onderzoek naar 14 autodiefstallen

Publicatiedatum: 18-11-2005 13:47:50

Een rechercheteam van de unit Arnhem Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een aantal autodiefstallen in Arnhem gepleegd. De auto"s werden gestript, waarna de onderdelen aan slopersbedrijven doorverkocht werden. Op 17 oktober jl. betrapte de politie van Elst op heterdaad vier Arnhemmers in de leeftijd van 18 tot 22 jaar in een loods in Homoet. In de loods werden twee gestolen auto"s aangetroffen. Door de unitrecherche in Arnhem werd het onderzoek verder opgepakt. Naar aanleiding van dit onderzoek werden nog twee Arnhemmers aangehouden op verdenking van diefstal van auto"s en twee helers van auto-onderdelen. Bij slopersbedrijven in Zutphen werden honderden onderdelen uit gestolen auto"s aangetroffen. Het team heeft hiermee in totaal 14 autodiefstallen en 3 diefstallen van motorfietsen in Arnhem opgehelderd. Ook werden diefstallen van buitenboordmotoren of pogingen daartoe gepleegd in Arnhem, Dieren, Giesbeek, Rheden en Lathum. De gestolen voertuigen werden gestript en daarna doorverkocht. Een van de hoofdverdachten, een 22-jarige Arnhemmer, zit nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Arnhem, ongevallen door gladheid

Publicatiedatum: 18-11-2005 13:45:57

Door de gladheid hebben zich vrijdagmorgen in Arnhem enkele verkeersongevallen voorgedaan. Op de Middachtensingel is rond 09.00 uur een 49-jarige Arnhemse snorfietsster gevallen. Zij is met vermoedelijk heupletsel overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Er was die morgen vooral sprake van materiële schade. Zo gleden twee auto's de tuinen in van twee woningen aan de Wagnerlaan. Daarbij raakten een hekje, een muurtje en een tuinhuisje beschadigd. Op de John Frostbrug zijn eerst twee auto's tegen elkaar gegleden. Later die ochtend raakten vier wagens elkaar op dezelfde brug. Door deze botsing is 1 rijstrook tijdelijk afgesloten geweest voor het overige verkeer.
Een automobilist die over de Mandelabrug reed, raakte door de gladheid een vangrail.
Op de Monnikensteeg ging het ook mis voor twee automobilisten. Rond 07.30 uur raakte een glijdende wagen een lantaarnpaal. Zo'n twintig minuten later gleed een wagen tegen een hekwerk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer verdacht van inbraak in wagen
Publicatiedatum: 18-11-2005 13:45:33

Een 46-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag aangehouden in de Damstraat in Arnhem. De man wordt er van verdacht te hebben ingebroken in een wagen die op de Walburgstraat geparkeerd stond. Iemand zag dat de Arnhemmer een ruit van de wagen insloeg en vervolgens in het voertuig stapte. De getuige sprak de man aan, waarna deze er vandoor ging. De getuige nam vervolgens contact op met de politie en zette met enkele andere omstanders de achtervolging in. De inmiddels gewaarschuwde politie kwam de man en zijn achtervolgers tegen op de Damstraat en hield de Arnhemmer aan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, automobiliste rijdt onder invloed

Publicatiedatum: 18-11-2005 13:45:12

Een 20-jarige automobiliste uit Elst is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Eldenseweg in Arnhem. Gezien was dat de vrouw een rood verkeerslicht negeerde. Hierop werd ze staande gehouden. Toen agenten met de bestuurster spraken, roken zij een alcohollucht. Haar werd een blaastest afgenomen en dat wees uit dat zij onder invloed verkeerde (ongeveer 0,99 promille). De vrouw werd aangehouden en kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, 14-jarige Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 18-11-2005 13:44:51

Een 14-jarige inwoner van Arnhem is donderdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht 's middags op het Arnhemse Stationsplein een 13-jarige plaatsgenoot een kopstoot te hebben gegeven. Tevens zou hij hem woordelijk hebben bedreigd. De twee zouden elkaar kennen. De reden voor de mishandeling en bedreiging is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---