Provincie Limburg

De heer drs. F.G.M. Beckers waarnemend burgemeester van Schinnen Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft de heer drs. F.G.M. Beckers met

ingang van 1 april 2006 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Schinnen. De heer Beckers is nu nog burgemeester in die gemeente.

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zal aan de heer Beckers met ingang 1 april 2006 van rechtswege ontslag worden verleend als burgemeester van Schinnen.

De Gouverneur heeft overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de politieke partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Schinnen. Deze hebben de Gouverneur verzocht om de heer Beckers tijdelijk aan te stellen als waarnemend burgemeester tot aan de benoeming van een nieuwe burgemeester van de gemeente Schinnen. De Gouverneur heeft geconstateerd dat dit verzoek door de voltallige gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders wordt gesteund.

Het is de Gouverneur gebleken dat de redenen voor dit verzoek zijn gelegen in de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 en de daarop volgende installatie van een nieuwe gemeenteraad en in het waarborgen van de continuïteit van de regionale samenwerking tussen de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek. De benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester zal zo spoedig mogelijk na de gemeenteraadsverkiezingen worden gestart.

De heer Beckers is sinds oktober 1997 burgemeester van de gemeente Schinnen, Daarvoor was hij vanaf 1984 burgemeester van Stramproy. De heer Beckers is 64 jaar en lid van de PvdA.

18-11-2005 13:40