ANBO

Kwaliteit en kosten van woonzorgarrangementen

17-11-2005

Nederland vergrijst in rap tempo. Daarom moeten er in nieuwbouw- en herstructurerings-projecten voldoende woningen en voorzieningen voor senioren zijn. Ook dient een aanzienlijk deel van de bestaande woningen geschikt gemaakt voor ouderen. Dat kan met bouwkundige ingrepen, door de ontwikkeling van complete woonzorgzones in buurten en wijken, maar ook door zorgarrangementen aan huis aan te bieden, waardoor ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Op het symposium Kwaliteit en kosten van woonzorgarrangementen van de Woonbond wordt gesproken over resultaten van een Woonbondonderzoek naar het huidige aanbod aan woonzorgarrangementen voor huurders en de kosten en de kwaliteit daarvan. Verder is ook nadrukkelijk gevraagd hoe (on)tevreden bewoners daarover zijn. Ook de rol die huurdersorganisaties, ouderenbonden et cetera kunnen spelen bij het ontwikkelen van deze arrangementen komt aan de orde.

Deelname aan het symposium kost 50,- voor leden van Woonbond-lidorganisaties. Leden van ouderenorganisaties betalen 80,-. Het symposium is vrijdag 16 december in Ede. Na aanmelding ontvangen deelnemers nadere gegevens en een routebeschrijving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Woonbond, Marian van Haaster of Bep Verwoest van de afdeling Scholing, Nieuwe Achtergracht 17, 1018 XV Amsterdam, tel 020- 551 77 00.