ANBO

Werkconferentie Kom achter de roze geraniums vandaan

17-11-2005

Zaterdag 5 november vond de eerste werkconferentie voor roze ouderen plaats in Rotterdam. Dit was een initiatief van het Landelijk Platform Homo en Lesbische ouderen en werd samen met COC Nederland georganiseerd. Er waren ruim 100 deelnemers.

Dr. Judith Schuyf vertelde over de positie van homo en lesbische ouderen. Vooral veel lesbische vrouwen leven in een sociaal isolement. Ze hebben vaak niet veel geld te besteden en hun sociale netwerk is meestal klein.

De ANBO voor 50-plussers heeft ook een presentatie gegeven over onze vereniging en ANBO Roze. Daarnaast bleek uit een kleine enquête die de ANBO ter plekke heeft gehouden, dat veel roze ouderen zich gediscrimineerd voelen in de zorg. Er bestaat ook een grote interesse in woonvormen voor roze ouderen.

ANBO gaat in overleg met COC Nederland, de Schorerstichting, Kenniscentrum homo- en lesbisch emancipatiebeleid en het Platform Homo en Lesbische ouderen om samen projecten te ontwikkelen die een bijdrage kunnen leveren en iets aan deze situatie kunnen veranderen.