Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 18 november 2005

Gebroken been

TILBURG Een 18-jarige man uit Made liep gistermiddag rond kwart voor drie in de Diepenstraat een dubbele beenbreuk op toen hij op zijn crossfiets werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 28-jarige man uit Tilburg. De Madenaar kwam op zijn crossfiets uit het Haverhof rijden en verzuimde voorrang te verlenen aan de auto.

Politie vindt hennepkwekerij met 47 planten

MOERGESTEL In een woning aan de Waterhoefstraat in Moergestel heeft de politie gistermiddag rond kwart over vier een hennepkwekerij met 47 planten aangetroffen. De hennepkwekerij werd ontdekt toen een 54-jarige man uit Moergestel de meterstand in het lege pand op wilde nemen. De planten wen de bijbehorende apparatuur zoals assimilatielampen, filters en dergelijke zijn vernietigd.

Winkeldiefstal

TILBURG Een 15-jarige jongen uit Berkel-Enschot is gistermiddag om halfvijf aangehouden nadat hij in een winkel aan de Spoorlaan betrapt werd bij de diefstal van een pak donuts ter waarde van 2,80 euro. Via het Buro HALT zal er voor de jongen naar de jongen voor een passende straf gezocht worden.

Veelplegersteam pakt winkeldief op

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag om tien over halfvijf een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De winkeldief, die bij politie en justitie geregistreerd staat, werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van vier doosjes eau de toilette. Conform het voor veelplegers geldende protocol is de man gisteren in verzekering gesteld en wordt hij vandaag geleid voor de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris te Breda. In de praktijk betekent het veelal dat veelplegers tot de zaak voor de rechter komt van hun vrijheid beroofd blijven.

Agenten pakken auto-inbreker

TILBURG Aan de Rob van Spaendonckstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over zeven een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. De man werd door politiesurveillanten van het politieteam Binnenstad op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan het Korvelplein. Omdat agenten vermoedden dat de auto richting huis ging hebben zij in de woonomgeving van de verdachte een onderzoek ingesteld. In de Rob van Spaendonckstraat verstopte de man zich onder een auto, maar kon dat niet helemaal onopvallend doen omdat zijn buit te dik is. De man is in verzekering gesteld, enerzijds in het belang van het onderzoek en hij staat bij justitie en politie als veelpleger geregistreerd. Hij blijft dus tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis.

Politie treft vrouw met geprepareerde tas in de Heuvelstraat

TILBURG In goede samenwerking met personeel van een winkel in de Heuvelstraat hebben agenten gisteravond rond acht uur van een 25-jarige Helmondse vrouw een geprepareerde tas in beslag genomen. Tijdens surveillance in de Heuvelstraat werden agenten door winkelpersoneel getipt over de aanwezigheid van drie vrouwen met twee kinderwagens in hun winkel. Gelet op het gedrag van de vrouwen ging winkelpersoneel ervan uit dat zij winkeldiefstal van plan waren. Toen de 25-jarige Helmondse de winkel verliet hebben agenten haar staande gehouden. Zij kon zich niet legitimeren en ze had een geprepareerde tas bij zich. Dit is op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Tilburg verboden.

Politie bekeurt zes fietsers in voetgangersgebied

TILBURG Tijdens hun surveillance in de Tilburgse binnenstad tijdens de koopavond hebben agenten gisteravond zes fietsers bekeurd die door het voetgangersgebied fietste. Verder kregen op her Willemsplein twee automobilisten een bon in verband met verkeerd parkeer gedrag.

Politie houdt maan op gestolen motor

TILBURG Aan de De Nobelstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over negen een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de man op een crossmotor rijden en toen zij hem wilde staande houden koos de Tilburger het hazenpad. Hij vluchtte een brandgang in en kon daar alsnog worden gepakt. Hij bleek min het bezit te zijn van een motor die op 8 november jl. werd gestolen uit een garagebox in de Brahmstraat in Tilburg. De motor is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

37 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond aan de Spoorlaan in Tilburg een bromfietscontrole gehouden. Bij deze controle vielen 37 bekeuringen, onder andere voor opgevoerde bromfietsen (10x), kapotte verlichting (7x), geen helm dragen (6x), geen oranje of gele plaat op de bromfiets (3x), geen
verzekeringsbewijs bij zich hebben (3x), geen bromfietscertificaat bij zich hebben (2x), rijden over een trottoir (1x), geen rem (1x), geen identiteitsbewijs kunnen tonen (1x), beneden 16 jaar op een bromfiets rijden (1x)

Met drank op achter het stuur

TILBURG Vannacht rond de klok van kwart voor twee hebben agenten aan de Hart van Brabantlaan in Tilburg een 42-jarige man uit deze stad aangehouden. Bij controle bleek de man onder invloed van drank. In het politiebureau blies de man 1.30 promille. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie bekeurt horecaondernemer

TILBURG In de Tilburgse binnenstad hebben agenten vannacht rond kwart over vier een 39-jarige horecaondernemer uit Den Bosch bekeurd. Bij controle zagen agenten dat de man nog etenswaren verkocht en via een luikje aan de klanten gaf.

Rustige horecanacht

TILBURG Agenten die vannacht dienst hebben gedaan bij het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad beleefden een zeer rustige dienst. Rond kwart voor vier werd er op de Spoorlaan een zwarte taxi betrapt.

Auteur: Carel Bouman