MINDEF: Koninklijke Luchtmacht op 'schooltour'

Ministerie def

http://www.mindef.nl

De Koninklijke Luchtmacht bezoekt in de maand november vier scholen in Den Haag, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam met zowel autochtone als allochtone leerlingen. Onder het motto Verschil=Chill? zullen de leerlingen tijdens deze 'schooltour' debatteren over thema's als identiteit en loyaliteit. De tour wordt afgesloten met een finaledebat in Rotterdam.

De debatten tijdens de tour worden voorafgegaan door diverse workshops over de thema's identiteit en loyaliteit. Aan de hand van de doelgroep aansprekende onderwerpen kunnen de leerlingen tijdens de debatten hun mening geven over de vraag of culturele achtergrond een rol speelt bij keuzes die ze maken in het leven.

De luchtmacht wil dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de Nederlandse bevolking. De schooltour brengt het krijgsmachtdeel in contact met Nederlanders met diverse culturele achtergronden. Zo krijgt de luchtmacht meer duidelijkheid over factoren die voor jongeren van belang zijn om een baan bij de luchtmacht te overwegen. De schooltour maakt deel uit van een groter pakket aan activiteiten om deze diverse groepen te bereiken. Kennismakingsdagen voor ouders is bijvoorbeeld één van de andere activiteiten.