London internet exchange

Londen Internet Exchange blij met plan wereldtop voor ontwikkeling van rechtvaardige en neutrale internetverbinding

TUNIS, Tunesië, November 18 /PRNewswire/ --
De London Internet Exchange (LINX), een van de grootste peering points ter wereld waar bijna 200 ISP's en content netwerkproviders dagelijks verkeer uitwisselen, ondersteunt en moedigt de ontwikkeling aan van meer internet exchange points, zoals deze week werd voorgesteld door de World Summit on the Information Society (WSIS), de wereldtop over de informatiemaatschappij. LINX, dat op 19 oktober de eerste Internet Exchange ooit werd die 100Gb/s internetverkeer overdroeg, stemt in met artikel 50B van de "Tunis Agenda", die oproept tot de strategische ontwikkeling van internet exchange points, om daardoor een betaalbare wereldwijde connectiviteit en rechtvaardige toegang voor iedereen te garanderen.

"LINX is blij met de aanbeveling van de WSIS om nationale, subregionale en regionale internet exchange points (IXP's) te creëren," aldus Vanessa Evans, Sales en Marketing Manager van LINX. "Dit verhoogt rechtstreeks het belang van het LINX-bedrijfsmodel. LINX heeft een rijk verleden als een van de oprichters van EuroIX en door haar ondersteuning en ontwikkeling van lokale exchange points. Die ontwikkeling van IXP's is van cruciaal belang in gebieden zoals Oost-Europa en Afrika, waar de exchange points de lokale markt ondersteunen en digitale integratie mogelijk maken."

"We zijn erg blij dat het belang van de ontwikkeling van IXP's erkend en benadrukt wordt door de 'Tunis Agenda', " zegt Malcolm Hutty, Regulation Director van LINX. "Tijdens de volgende maanden en ook daarna, gaan we door met onze inspanningen om in contact te komen met regionale IXP's om onze gemeenschappelijke ondersteuning, ervaring en technische kennis aan te bieden."

Doordat het internetlandschap zich nog steeds ontwikkelt, ziet LINX de ontwikkeling van connectiviteitsprocessen en -diensten als het criterium voor een wereldwijde internettoegang. LINX is blij met de kans die zij de afgelopen jaren heeft gekregen om mee te doen aan de WSIS en verheugt zich op de toekomstige deelname en ondersteuning, zodat op een dag iedereen een internetverbinding heeft.

Voor bijkomende informatie surft u naar de LINX website: www.linx.net.

Website: www.linx.net.