Gemeente Bergambacht


Gelekte verf geen gevaar voor mens en milieu

Bergambacht, 17 november 2005.

Donderdagmorgen 17 november 2005 vond op de Lekdijk-Oost, ter hoogte van huisnummer 11, een ongeval plaats waarbij het wegdek werd besmeurd met verf. De brandweer, die door de eigenaar van het bedrijf was gewaarschuwd, heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.
---

Bij het lossen was de verf van de laadklep van de vrachtauto afgevallen. Het ging hierbij om ongeveer 800 liter. De verf liep ook in het riool. Door snel handelen van de brandweer kon worden voorkomen dat de verf ook de Lek instroomde. De verfstroom werd ingedamd met zand.

De brandweer heeft de wegbeheerder (de gemeente Bergambacht) en de politie op de hoogte gesteld. De juiste informatie over de (verf)stof was direct voorhanden omdat de chauffeur van de vrachtauto de veiligheidsinformatie van de stof paraat had. Hierdoor konden de hulpdiensten direct handelen.

De transportonderneming heeft in samenspraak met de hulpdiensten een bedrijf ingeschakeld om de verf op te ruimen. Dit gebeurde door het opzuigen van de verf en het met warm water en reinigingsmiddel reinigen van het wegdek. Ook het riool is ter plaatse en in de omgeving van het incident door het bedrijf gereinigd.

Omdat de verf op waterbasis was uitgevoerd liet het zich uitstekend verdunnen met water. Er is daarom geen gevaar geweest voor het milieu en de omgeving.


---