Landstede


Waardeloze kunst toont maatschappelijke betrokkenheid studenten

Maak een kunstwerk met een minimum aan geld en een maximum aan creativiteit, luidde de opdracht. Studenten van de opleidingen Activiteitenbegeleiding en Gehandicaptenzorg kregen drie dagen de tijd om het project Waardeloze Kunst vorm te geven. Op donderdag 17 november presenteerden ze de resultaten.

De term waardeloze kunst herbergt een tegenstelling die de studenten moesten uitbuiten. De drie klassen kregen afgelopen maandag per klas vijftig euro om aan de slag te gaan.

Om toch een prestigieus kunstwerk neer te zetten hebben de studenten materialen en benodigdheden van de straat en uit de natuur moeten halen. Bij elk kunstwerk werd tijdens de presentatie een maatschappijgerelateerde uitleg gegeven.

The circle of life, een bijzondere fiets en een protest tegen zinloos geweld waren verwerkt in de kunstwerken van de studenten. Samenwerking, betrokkenheid bij de wereld, ernst, humor en creativiteit lagen ten grondslag aan de verrassende eindresultaten.

De kunstwerken worden tentoongesteld op een door de studenten gekozen plek binnen het gebouw van Landstede aan de Fuchsiastraat.

Opleidingen Gehandicaptenzorg

Opleiding Activiteitenbegeleiding