Vlaamse overheid

Minister Moerman lanceert rondetafel voor biotech en farmasector

Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Fientje MOERMLAN lanceert vanmiddag in Gent, samen met FlandersBio en Pharma.be, de rondetafelconferentie "levenswetenschappen".

De bedoeling van de rondetafel is een zo gunstig mogelijk investeringsklimaat te creëren voor de biotechnologische en farmaceutische sector. De rondetafel brengt alle actoren (de overheid, de biotechnologische en farmaceutische sector) in een ruim overleg samen. De rondetafel zal binnen zes maanden een witboek publiceren dat de problemen van de sector oplijst en aanbevelingen doet aan de verschillende overheden om een optimaal flankerend beleid voor de biotech en farmasector te realiseren.

Tijdens de "Knowledge for Growth Conference" in juni 2005 namen de Vlaamse biotechbedrijven, onder impuls van minister Moerman, het initiatief om een rondetafel levenswetenschappen op te richten. Ook de farmaceutische industrie sloot zich aan bij dit initiatief.

Deze Vlaamse rondetafel sluit aan bij het overlegplatform van de federale regering met de farmasector, maar spitst zich toe op de regionale bevoegdheden in het dossier. Op die manier geeft minister Moerman een concrete invulling aan de "Pax Pharmaceutica", waarvoor de federale regering deze week de basis heeft gelegd.

Als we het klimaat voor onderzoek en ontwikkeling in Vlaanderen gunstig willen houden, is het van cruciaal belang dat de verschillende overheden nauw samenwerken. Het Vlaamse platform zal dus in gecoördineerd overleg met het federale niveau samenwerken, aldus minister Moerman.

De rondetafel biotech en farma is de tweede task force die minister Moerman opricht om het investeringsklimaat voor een bepaalde sector te versterken. Een jaar geleden ging de rondetafel voor de automobiel van start.

Persinfo : Annemie Nijs, woordvoerster van minister Moerman - tel. (02) 552 61 11
Frank Beckx, persattaché, tel. 0476 80 94 74 e-mail : persdienst.moerman@vlaanderen.be