Rechtbank Zutphen


Dossier Reesink N.V. versus Gemeente Apeldoorn gepubliceerd

Zutphen, 18 november 2005 - In maart 1997 sluiten Reesink N.V. en de Gemeente Apeldoorn onder de naam âintentieovereenkomstâ een contract over de verwerving door Reesink van een bedrijfsterrein (âEcofactorijâ) ten oosten van Apeldoorn aan de spoorlijn Zutphen - Apeldoorn. Dat terrein moet de nieuwe locatie worden van het bedrijf. Van de overeenkomst maakten o.a. ook afspraken over het in procedure brengen van de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan deel uit. In de uitvoering van de overeenkomst is door meerdere oorzaken (o.a. door problemen rond de afgifte van de vereiste vergunningen) vertraging opgetreden. Afgesproken werd dat de grond geleverd zou worden nadat aan Reesink een bouwvergunning was verleend.

Reesink is het echter niet eens met de door de gemeente ter visie gelegde wijzigingen van het bestemmingsplan en weigert een bouwvergunning aan te vragen. De gemeente stelt dat Reesink daardoor de overeenkomst niet nakomt en ontbindt de overeenkomst. In september 1999 laat Reesink conservatoir beslag leggen op het terrein om nakoming van de overeenkomst en vergoeding van de schade door de gemeente af te dwingen. De gemeente dient daarop een tegenvordering in tot ontbinding van de overeenkomst en vergoeding van haar schade.

In het nu gepubliceerde dossier zijn uitspraken in de civiele procedures opgenomen. De bestuursrechtelijke uitspraken volgen nog.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 18 november 2005 Naar boven