Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 18 november 2005

Foutparkeerders massaal op de bon tijdens stapavond

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie te voet gesurveilleerd tussen het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Het werd een rustig stapavondje met geen noemenswaardige incidenten. Agenten schreven wel 32 bekeuringen uit voor fout parkeren aan de Haven, waar een stopverbod geldt. Verder gingen drie wildplassers en twee fietsers zonder verlichting op de bon. Twee personen kregen een proces-verbaal voor baldadigheid toen zij in de Nieuwstraat posters van de muren aftrokken.

Politie houdt man aan na belediging

BREDA: Een 34-jarige inwoner van Dordrecht is donderdagavond aangehouden. De man liep samen met zijn broer over de Sint Janstraat. De man uit Dordt bemoeide zich met twee agenten die bezig waren met hun werk. Toen hij te horen kreeg dat hij zich niet met andermans zaken moest bemoeien vond hij het nodig om ten overstaan van passerende burgers een agent uit te schelden voor Mafketel. Een rit naar het bureau was het gevolg. Op het politiebureau legde de man een verklaring af en maakte hij zijn excuses. In de loop van de avond is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar beroofd van mobiele telefoon

BREDA: Een 18-jarige inwoner van Breda is donderdagavond aan de Terheijdenseweg beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste rond 21:00 uur in de richting van Terheijden, toen een man het fietspad op stapte en hem vroeg hoe laat het was. De Bredanaar was niet voornemens om te stoppen, maar de dader ging recht voor hem staan en dwong hem op die manier daartoe. Vervolgens trok de dader een mes en vroeg om een mobiele telefoon.

Inbraakmelding leidt politie naar hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: Een melding van een inbraak in een woning aan de Wielewaal heeft de politie vrijdagmorgen op het spoor gebracht van een hennepkwekerij. Rond 04:00 uur werd door een getuige gemeld dat er door meerdere personen werd ingebroken bij een woning aan de Wielewaal. Agenten troffen bij de bewuste woning een opengebroken raam aan en besloten een onderzoek in te stellen in het huis. Op de 1^e etage troffen agenten een gesloten deur. Achter deze deur werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden en de 32-jarige bewoner van het pand. In verband met de kwekerij werd hij aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten. De 585 hennepplanten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Dronken bestuurder aangehouden na veroorzaken eenzijdig ongeval

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden, nadat deze betrokken was geweest bij een aanrijding aan de Burgemeester Pastoorstraat in Breda. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden en was met het voertuig in een heg tot stilstand gekomen. Een melder gaf de politie een signalement van de bestuurder die bij de plaats van het ongeval was weggelopen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam meldde de Bredanaar zich bij de politie. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau blies de man een waarde van1055 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Langendijk is donderdagmiddag een personenauto gestolen. De 33-jarige eigenaresse parkeerde haar auto rond 15:30 uur op het parkeerterrein bij het ziekenhuis. Bij terugkomst rond 16:30 uur bleek haar zwart Fiat Stilo te zijn gestolen. Het kenteken van de auto is 87-NH-PJ.

Fransen aangehouden met hennep

BREDA: Aan Hazeldonk heeft de politie donderdagavond drie Fransen aangehouden. Het trio van 21, 22 en 23 jaar bleek na een bezoek aan een coffeeshop in het bezit te zijn van ruim 20 gram softdrugs. De hennep is in beslag genomen. Na verhoor is het drietal heengezonden nadat ieder een boete van 120 euro had betaald.

Inbreker komt woning binnen via kierstand raam

BREDA: Aan de Talmastraat heeft een woningeigenaar in de nacht van woensdag op donderdag ongewenst bezoek gekregen van een dief. De dader maakte daarbij dankbaar gebruik van een raam op de 2^e verdieping dat op de kierstand stond. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft de technische recherche gevraagd om een sporenonderzoek in te stellen. De buit bestaat uit gereedschappen en bouwmateriaal.

Politie druk met afhandeling winkeldiefstallen

BREDA: De politie van Breda heeft donderdag de handen vol gehad aan een aantal winkeldiefstallen. In een winkel aan de Moerwijk werden twee minderjarige dievegges aangehouden. Het 13-jarige tweetal ging er met make-up vandoor zonder af te rekenen aan de kassa. Na verhoor zijn zij overgedragen aan de ouders. In overleg met jeugdzorg en justitie zal worden beslist hoe de zaak wordt afgedaan. Om 18:00 uur werd een 30-jarige man uit Rijen aangehouden. De man wilde een supermarkt aan de Teteringsedijk verlaten met een aantal onbetaalde pakjes sigaretten. Naast het proces-verbaal voor de diefstal kreeg hij ook een proces voor het opgeven van een valse naam. Bij een warenhuis aan de Karrestraat werd een winkeldief betrapt tijdens een winkeldiefstal . Het lukte niet om hem aan te houden. De gewaarschuwde politie ging nog op zoek naar de dader. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. De politie stelt een onderzoek in. In een winkel aan de Ginnekenstraat werd rond 18:15 uur een 35-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw werd betrapt toen zij haar oude schoenen had achtergelaten en met een paar nieuwe exemplaren aan haar voeten de winkel wilde verlaten. De vrouw kreeg van het openbaar ministerie een boete van 120 euro opgelegd. De Bredase betaalde de boete direct. De politie maakt proces-verbaal op. Na verhoor zijn de aangehouden verdachten heengezonden.

Bredase gewond bij kopstraat aanrijding

BREDA: Op de Rijksweg A58 is vrijdagmorgen rond 11:10 uur een 25-jarige inwoonster van Breda gewond geraakt. De vrouw zat in een personenauto die vanachter werd aangereden door een bestelbusje, met achter het stuur een 53-jarige inwoner van Oosterhout. De auto werd hierdoor tegen een daarvoor staande vrachtauto gedrukt. De Bredase klaagde na de aanrijding over nekklachten. De brandweer heeft daarom het dak van haar auto verwijderd om haar zo veilig mogelijk uit het voertuig te krijgen. De ambulance heeft haar overgebracht naar het ziekenhuis.

Ambulance betrokken bij verkeersongeval: automobilist zwaar gewond

BREDA: Vrijdagmiddag is een automobilist zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobilist reed rond 14:55 uur over de Biesdonkweg en verleende geen voorrang aan een ambulance die met spoed en met optische en geluidssignalen over de Nieuwe Kadijk, uit de richting van de Haagse Beemden reed. De ambulance was op weg naar een onwel wording en vervoerde geen patiënt. Het ambulancepersoneel verrichtte direct eerste hulp aan het slachtoffer. Hij is zwaar gewond met een 2^e ambulance overgebracht naar het ziekenhuis aan de Molengracht. De ambulance en de personenauto raakten door het ongeval zwaar beschadigd. De Verkeers Ongevallen Analyse stelt ter plaatse een sporenonderzoek in.

Auteur: Henk Snepvangers