Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 november 2005


Ongevallen door gladheid

Vanochtend vroeg (18/11) hebben zich in Apeldoorn en omgeving enkele aanrijdingen, glij- en valpartijen van fietsers op fietspaden voorgedaan tengevolge van de plotselinge vorst. Sommigen raakten daarbij licht gewond.
Op de A1 onder Uddel (viaduct Kootwijk) deden zich op beide rijbanen ongevallen voor. Op de rijbaan richting Amersfoort ontstond een kettingbotsing met 5 auto's waarbij twee inzittenden van de laatste auto licht gewond raakten. Zij behoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.
---Op de andere rijbaan ontstond een aanrijding die door het KLPD werd afgehandeld. Zie bijgevoegd persbericht---


Apeldoorn - Motorrijder gewond door val

Een 30-jarige motorrijder uit Apeldoorn raakte donderdagmorgen (17/11) gewond doordat hij op de PWA-laan ten val kwam. De man kreeg rond 09.05 uur geen voorrang van een 25-jarige automobiliste uit Apeldoorn die vanaf de Waterloseweg de PWA-laan opreed. Om een aanrijding te voorkomen remde de man en ging met zijn motor onderuit. De voertuigen raakten elkaar niet. Een ambulance vervoerde het slachtoffer met pijn aan schouder en rug naar het Lukasziekenhuis.


Beekbergen - Gewonde bij kettingbotsing

Een 27-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte donderdagmorgen (17/11) op de Armnhemseweg gewond bij een kettingbotsing waar in totaal vier personenauto's bij betrokken waren. Een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn zag rond 08.55 uur te laat dat twee automobilisten voor hem (de 27-jarige man uit Apeldoorn en een 51-jarige Apeldoornse) afremden en uiteindelijk stilstonden om een 42-jarige man uit Gendt de gelegenheid te geven linksaf de Stoppenbergweg in te rijden. De 41-jarige man uit Apeldoorn reed tegen de auto van het slachtoffer aan en een kettingbotsing was het gevolg. Alle auto's liepen schade op en een ambulance bracht de 27-jarige man voor behandeling naar het Lukasziekenhuis.


Apeldoorn - Diefstal kluis uit woning

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (17/11) uit een woning aan De Ontvangst een kluis gestolen. De dieven kwamen via een tuindeur de woning binnen en namen een kluis met onder meer sieraden en autopapieren mee. De inbraak werd donderdagmorgen rond 07.25 uur ontdekt en aangifte gedaan bij de politie die een onderzoek instelt.


Apeldoorn - Diefstal fiets na inbraak

Inbrekers hebben donderdagavond (17/11) na inbraak in een woning aan de Griftstraat uit de garage een damesfiets meegenomen. De dieven kwamen via een raam de woning binnen en doorzochten in de woon- en slaapkamer diverse kasten. Via aangetroffen sleutels kwamen zij de schuur en garage binnen en namen daar de fiets mee. De 44-jarige bewoonster ontdekte rond 23.15 uur de inbraak en waarschuwde de politie die verder gaat met het onderzoek.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag (17/11) in een winkel aan de Hoofdstraat een 59-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden. De man werd rond 15.30 uur betrapt toen hij voor 42 euro aan goederen had gestolen. Bij aanhouding trof de politie nog enkele gestolen goederen met een waarde van bijna 50 euro uit een andere winkel aan. De politie bracht de man naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - 14 jarige op snorfiets met wiet op zak

De politie heeft donderdag (17/11) op de Sprengenweg van een 14-jarige jongen uit Twello een geringe hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. De politie trof de jongen rond 15.10 uur, rijdend op een snorfiets, aan. De snorfiets, eigendom van een vriend, bleek te veel vermogen te hebben en was voorzien van een ander verzekeringsplaatje. Controle wees uit dat de jongen wiet gebruikte en de politie nam zijn softdrugs in beslag. De politie lichtte de vader van de jongen in en hij wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


Apeldoorn - Politie houdt agressieve man aan

De politie heeft donderdagmorgen (17/11) bij een pand aan de Stationsstraat een 32-jarige Apeldoorner aangehouden die zich zeer agressief gedroeg. De politie kreeg rond 11.00 uur melding dat de verdachte twee personen zou hebben geslagen. De man wilde niet vrijwillig mee naar het politie bureau en verzette zich zodat hij geboeid werd overgebracht. Onderweg naar het bureau en in het bureau beledigde en bedreigde hij meermalen de politie. De politie sloot de man op in een cel. De man werd verhoord en beoordeeld door medewerkers van een zorginstelling. Zij oordeelden dat de man in vrijheid gesteld kon worden.
De politie maakt een proces-verbaal op.


Apeldoorn - Drieëntwintig bestuurders in de fout

Drieëntwintig bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdagmorgen (17/11) tijdens een snelheidscontrole op de Hoenderloseweg in de fout. Op dit deel van de Hoenderloseweg geldt tijdelijk een snelheidsbeperking van 30 km per uur in verband met wegwerkzaamheden. Ruim 270 bestuurders passeerden de controle. Van hen overschreden 23 de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.


Apeldoorn - Zesenveertig bestuurders te snel

In totaal overschreden 46 bestuurders donderdag (17/11) tijdens twee snelheidscontroles de maximumsnelheid. Ruim 270 bestuurders van motorvoertuigen passeerden op de Loolaan de controle. Van hen reden er 19 harder van de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70. Zevenentwintig bestuurders van de 910 gecontroleerde bestuurders op de Europaweg reden sneller dan 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 74 km/uur.


Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --