Kennisnet

persbericht

onder embargo: vrijdag 18 november, 16.15 uur

Zoetermeer, 18 november 2005

Droom komt uit voor ThinkQuest-winnaars

Utrechtse studenten winnen hoofdprijs ThinkQuest Docent & Student

Met de website 'Een leven lang dromen' hebben Utrechtse studenten vrijdag 18 november de hoofdprijs gewonnen van de finale ThinkQuest Docent & Student, een educatieve WEBstrijd van Kennisnet voor leraren uit het basis en voortgezet onderwijs en studenten uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs. In het Huis van de Toekomst in Rosmalen ontving de 19-jarige teamleider Theo van der Zee uit handen van Toine Maes, algemeen directeur van Kennisnet, een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Lofuitingen voor winnende site
De vakjury is vol lof over de website 'Een leven lang dromen'. 'Zo hoort een site te zijn voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs', aldus vakjuryvoorzitter Annet Kil-Albersen van Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL). 'De website maakt uitstekend gebruik van alle mogelijkheden van ICT, is schitterend vormgegeven en geeft heldere en zeer uitgebreide informatie.' Op de website staat alles over dromen, zoals informatie over dromen tijdens de kinderjaren en artikelen van Carl Jung en Sigmund Freud over dromen. Flashfilmpjes en spelletjes helpen leerlingen om de informatie nog makkelijker te begrijpen. Het winnende team bestaat uit: Theo van der Zee (Universiteit van Utrecht), Robin Poort (Grafisch Lyceum, Utrecht), Zoé Bouwer (Theo Thijssen Academie, Utrecht) en Kay Peters (Hogeschool van Amsterdam).

Een droom uitgekomen
Voor Theo van der Zee, 2dejaars student Psychologie aan de Universiteit van Utrecht, is letterlijk een droom uitgekomen: bij zijn derde deelname aan ThinkQuest grijpt hij nu de hoofdprijs. In 2002 en 2003 won hij met zijn team respectievelijk de aanmoedigingsprijs en eerste prijs bij ThinkQuest Scholier. 'Ik heb de afgelopen jaren veel opgestoken van het meedoen aan ThinkQuest. Niet alleen heb ik veel geleerd over het bouwen van websites maar ook over het schrijven van teksten. Dit jaar ging het maken van de site dan ook makkelijker dan bij mijn vorige inzendingen.'

Meer prijswinnaars
Op de Finale van ThinkQuest Docent & Student kwamen alle websites van de 30 finalisten aan bod en zijn alle prijswinnaars bekendgemaakt. Naast de hoofdprijs zijn er ook eerste, tweede, speciale, didactiek- en aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Ook was er een presentatie van Wim Veen, hoogleraar Didactiek en Onderwijsontwikkeling aan de TU in Delft, over 'homo zappiens', de huidige generatie leerlingen die al zappend informatie consumeert. De presentatie van de finale was in handen van Martine Kruider, programmamaker van onder meer Z@pp.

Over ThinkQuest
ThinkQuest van Kennisnet is dé onderwijs WEBstrijd! Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in het basis, voortgezet, en beroepsonderwijs uit om mee te doen aan een van de ThinkQuest WEBstrijden. Dit zijn: ThinkQuest Junior voor de basisschool, ThinkQuest Scholier voor het voortgezet onderwijs en ThinkQuest Docent & Student voor docenten en leraren in opleiding. Met ThinkQuest worden educatieve en vaak originele websites voor het onderwijs gebouwd. ThinkQuest is een educatief avontuur waarmee Kennisnet het gebruik van ICT in het onderwijs op een leuke en leerzame manier wil stimuleren.

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams vindt u op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl

Over Kennisnet
Stichting Kennisnet is de publieke internetdienstverlener voor en door het onderwijs. Met de portal www.kennisnet.nl ondersteunt Kennisnet het basis, voortgezet en beroepsonderwijs met educatieve content en praktische internetproducten die nauw aansluiten bij de dagelijkse onderwijspraktijk. De portal is het startpunt op internet voor leerlingen en docenten, maar ook voor ouders, ICT-coördinatoren en managers. Kennisnet ontwikkelt, zoveel mogelijk in samenwerking met de klant en met haar partners, diensten en toepassingen die het educatief gebruik van internet in het onderwijs bevorderen. Kennisnet maakt onderwijsvernieuwing praktisch toepasbaar in de klas en ondersteunt scholen die hun onderwijs anders willen inrichten.

Kennisnet in het hart van het onderwijs


---