Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 18-11-2005

Winkeldief aangehouden
ASSEN Agenten hebben donderdagavond een 38-jarige vrouw uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Bremstraat. De vrouw had een worst ter waarde van 1,89 meegenomen zonder te betalen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-200087)

Woonboot uitgebrand

NIEUW AMSTERDAM Op donderdagavond kreeg de meldkamer een melding van een brand op een woonboot aan de Industrieweg. Een passant zag dat er vlammen uit het dak van de woonboot kwamen en heeft direct 112 gebeld. De toedracht van de brand is nog onbekend. (BPS 05200103)

Man gewond door brand in travohuis
MEPPEL Op donderdagavond rond 0.00 uur is een 52-jarige man uit Havelte gewond geraakt. De man verrichte werkzaamheden in het travohuis bij een bedrijf aan de Oliemolenweg. Plotseling ontplofte de schakelkast, waardoor de medewerker brandwonden aan zijn gezicht en benen opliep. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hoe dit alles heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. (BPS 05-200138)

Jongetje gewond bij brand in schuur
HIJKEN De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een middelbrand aan de Vorrelveenseweg. De schuur nabij de woning stond in brand. In de schuur lagen balen hooi opgeslagen. Het hooi is uit de schuur gehaald en geblust op het land. Bij de brand is een 6-jarig jongetje gewond geraakt. Hij is met ernstige brandwonden naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. De toedracht van de brand is nog onbekend. (BPS 05-200332)

Politie rolt hennepkwekerij op
ZUIDLAREN De politie heeft donderdagmorgen twee mensen van 62 jaar uit Zuidlaren aangehouden. Zij worden verdacht van het kweken van hennep aan de Lageweg. Er zijn 80 planten aangetroffen, die uiteindelijk door de gemeente zijn afgevoerd en vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-199878)

Bruikbare tips zaak Koekange door Opsporing Verzocht KOEKANGE In het programma Opsporing verzocht is aandacht besteed aan een overval op een man in zijn woning in Koekange. Onder bedreiging is geld afhandig gemaakt. Het onderzoek richt zich op twee mannelijke verdachten. De politie heeft de afgelopen week 7 telefoontjes binnengekregen met mogelijk bruikbare tips. Deze tips worden onderzocht. Mocht u beschikken over meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wilt u meer gegevens over deze zaak dan kunt u kijken op www.opsporingverzocht.nl

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.