PERSBERICHT - 2005-11-18

Rotterdam opent volgend jaar eigen 'brand store'

Met ingang van januari 2006 opent Rotterdam in het hart van de stad haar eigen Brand Store. Geen informatiecentrum in de traditionele zin van het woord, maar een plek -aan de Coolsingel- waar zo volledig mogelijke toeristische informatie wordt geboden en waar de bezoeker op zoek kan gaan naar het laatste nieuws over Rotterdam.

De uitstraling van de Rotterdam Store is uitnodigend, eigentijds en voldoet aan het gewenste imago van de stad Rotterdam. De jarenlange samenwerking tussen de Rotterdamse VVV en de ANWB eindigt per 1 januari 2006. De Rotterdamse VVV verhuist met ingang van die datum naar een nieuwe locatie aan de Coolsingel.

Gastvrij onthaal
Wim van Sluis, wethouder economie: ´De Rotterdam Store is dè plek waar het gaat gebeuren de komende jaren. Hier worden de bezoekers van de stad gastvrij onthaald op een manier die Rotterdam graag ziet. Zonder meerkosten tickets voor voorstellingen kopen, aan de leestafel het laatste nieuws van Rotterdam doornemen, je oriënteren op een bezoek aan een topattractie in de stad en vervolgens een RET-vervoerskaart pinnen waardoor het bezoek aan Rotterdam een feest wordt. Zo wil de stad graag omgaan met haar gasten. Dat zullen we dus ook gaan doen, per januari 2006´.

Nieuwe stijl
De VVV Rotterdam nieuwe stijl is een plek waar de bezoeker Rotterdam al beleeft op het moment dat hij binnenstapt. Rotterdam komt er tot je in beeld, in presentatie en in service. De Rotterdam Store is geen informatiecentrum in de traditionele zin van het woord. Er is weliswaar een informatiedesk maar de bezoeker wordt ook in staat gesteld om zelf op zoek te gaan naar het toeristisch aanbod van de stad.

Brede informatie
Door middel van folderpresentatie, beschikbaarheid van de website rotterdam.info op de aanwezige computers, een leestafel met beschikbare dagbladen en tijdschriften en wisselende presentaties van het aanbod van Rotterdam zelf. Het telefonisch stellen van vragen kan ook. (servicenummer 0900-403.40.65).

Iedereen welkom
Rotterdammers en niet-Rotterdammers kunnen in de Store terecht voor allerlei tickets, hotelovernachtingen, maar ook cadeaus met het stempel Rotterdam erop. Uiteraard ontbreken de verschillende geschenkbonnen niet. De Rotterdam Store is de enige plek in Rotterdam waar Rotterdamse VVV producten verkocht gaan worden. In de zomer zal de Rotterdam Store elke zondag geopend zijn.

Verbouwing
VVV Rotterdam is op dit moment druk bezig met de verbouwing en inrichting van de nieuwe vestiging die meer aansluit bij de wensen van deze tijd, namelijk modern, vooruitstrevend en multimediaal.