Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/11/05)

OOSTERHOUT NB, 18 november 2005

Politie houdt man aan op verdenking van belediging/bedreiging

RIJEN: Een 43-jarige man uit Rijen heeft donderdag aangifte gedaan bij de politie. De man was aan het werk in een tijdschriftenwinkel annex postagentschap en wilde een klant helpen. Deze klant, een 23-jarige man uit Rijen, wilde een brief versturen die niet in een envelop zat. Toen de medewerker daar wat van zei, schold de klant hem uit. De medewerker voelde zich bedreigd door de klant en sommeerde hem de zaak te verlaten. Toen de klant dit weigerde, belde de medewerker de politie. De politie heeft de klant gearresteerd en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Politie neemt aangifte van brandstichting op

MADE: In de nacht van donderdag 17 november op vrijdag 18 november omstreeks 00.45 uur is brand gesticht in een geparkeerd staande auto in de Wethouder Broekenstraat. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De eigenaar van de auto, een 47-jarige man uit Made, heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. De auto, een rode Fiat Punto, raakte beschadigd. De politie stelt onder andere een sporenonderzoek in.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 17 november op vrijdag 18 november rond 02.10 uur in de Besoyensestraat een automobilist. De man, een 21-jarige Waalwijker bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 460 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

Winkeldief aangehouden

OOSTERHOUT: Winkelpersoneel heeft donderdag 17 november rond 17.00 uur in een supermarkt in winkelcentrum Arkendonk een 61-jarige man uit Den Hout aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou geprobeerd hebben twee blikjes crème weg te nemen. Hij is overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Diefstal vanaf bouwplaats

DONGEN: Vrijdagochtend 18 november bleek dat er diverse goederen waren weggenomen vanaf een bouwplaats op de kruising van de Middellaan en de Westerlaan. De buit bestond onder andere uit koperen buizen en puntstukken.

Woninginbraken

SPRANG-CAPELLE: Donderdagavond 17 november is ingebroken in een woning in de Poolsestraat. De inbreker of inbrekers kwamen de woning binnen door een niet-deugdelijk afgesloten schuifpui te openen. Uit de woning werden onder andere een laptop en een fototoestel weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

LOON OP ZAND: Donderdagavond 17 november is ingebroken in drie woningen aan de Molenwijck. In twee gevallen bleek een raam te zijn opengebroken om binnen te komen, in het derde geval is een achterdeur opengebroken. Uit één van de woningen is geld weggenomen, in de andere twee gevallen is nog niet bekend wat er is buitgemaakt.

Bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van donderdag 17 november op vrijdag 18 november is rond 02.40 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Forellenweg. Er bleek een raam ingeslagen te zijn om binnen te kunnen komen. Uit het bedrijf zijn enkele computers weggenomen.

RIJEN: In dezelfde nacht is rond 01.45 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Beneluxlaan in Rijen. Ook hier kwam de inbreker via een raam binnen, het raam bleek te zijn opengebroken. In het pand werden vervolgens diverse binnendeuren vernield. De buit bestond uit twee laptops.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: De politie heeft donderdag 17 november verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in Dongen. Daarbij zijn in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet-handsfree bellen, rijden in een geslotenverklaring en fietsen zonder licht.

Auteur: Leonie van Ooijen