Politie Groningen


Persberichten vrijdagmiddag 18 november 2005

Provincie Groningen 18-11-2005 -

Groningen: fietsster gewond door val
Een 15-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmorgen op de Magnesiumlaan gewond geraakt door een val met haar fiets. Zij fietste in een bocht en door een opgevroren glad wegdek kwam zij ten val. Zij is met een hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Grootegast: kind onder auto
Een 10-jarige jongen is vrijdagmorgen op de Bovenweg in Grootegast onder een auto gekomen en daarbij licht gewond geraakt. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind reed op een fiets vanaf het erf van een woning de weg op toen vanuit de richting Doezum de automobilist naderde. Deze, een 36-jarige inwoner van Tolbert , kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Ongevallen door gladheid
Vrijdagmorgen zijn er met name in de oosthoek van de provincie een aantal ongevallen ontstaan door de gladheid. Dat was onder meer het geval op Energieweg bij Foxhol waar een 39-jarige automobilist uit Veendam in een haakse bocht rechtdoor gleed en in botsing kwam met een andere automobilist. Op de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal raakte een 18-jarige inwoonster van Mussel met haar auto in de sloot, nadat ze op het gladde wegdek was geslipt. In Oudeschans vloog een 37-jarige automobilist uit Bellingwolde uit de bocht. Het ongeval gebeurde op de Koudehoek. Op de Blijhamsterweg in Winschoten reed een 31-jarige automobilist uit Winschoten tegen en lantaarnpaal. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon daarna weer naar huis.Een 58-jarige automobilist uit Musselkanaal had op het viaduct van de A.G. Wildervanckweg bij ter Apel zijn auto niet onder controle en slipte weg tegen de wand van het viaduct waardoor zijn auto rondom schade opliep.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1520, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.