Gemeente Delft

Het college van B&W wil evenementen in Delft een nieuwe impuls geven. Hiervoor is jaarlijks E50.000,- beschikbaar gesteld. Deze injectie versterkt het cultureel leefklimaat in de stad. Delft Chamber Music Festival, de Mooi Weer Spelen en nieuwe initiatieven kunnen rekenen op extra geld. Verder zal er een digitaal informatieloket gerealiseerd worden. Het collegevoorstel wordt op 1 december in de commissie Cultuur, Kennis, Economie en Mobiliteit besproken.

Een evenement moet mensen vermaken, verrijken en/of een evenement moet wezenlijk bijdragen aan de versterking van de identiteit van Delft. Om te komen tot een impuls en kwaliteitsversterking van evenementen is gekozen om E50.000,- ter beschikking te stellen. Deze wordt als volgt verdeeld: Delft Chamber Music Festival E10.000,- Mooi Weer Spelen E10.000,- nieuwe initiatieven E5.000,- in 2005 en E10.000,- in 2006, evenementensubsidiebudget E20.000,- en eenmalig E5.000,- voor realisatie van een digitaal informatieloket.

Het Delft Chamber Music Festival bestaat volgend jaar 10 jaar. Om een sterke invulling te kunnen geven aan dit jubileum en voor een verdere profilering in de komende jaren reserveert het college jaarlijks E10.000,- extra. De gemeente ondersteunt ook de Mooi Weer Spelen met E10.000,- extra. Met dit geld kan het de aangekondigde inhoudelijke, programmatische en organisatorische versterking ook echt realiseren. Met de komst van het evenemententerrein bij de voormalige Gelatinefabriek zullen er naar verwachting meer aanvragen aangediend worden. Om te voorkomen dat dit een onevenwichtige druk teweegbrengt ten opzichte van andere aanvragen, komt meer financiële speelruimte in het evenementensubsidiebudget.

Niet alleen bestaande organisaties die hun meerwaarde hebben bewezen moeten aanspraak kunnen maken op subsidiegelden. Vernieuwende en talentrijke projecten of gezelschappen krijgen de kans om zich verder te ontplooien. De gemeente wil daarnaast mensen een informatie- en begeleidingskader opzetten voor om evenementen makkelijker van de grond te laten komen. In de eerste helft van 2006 opent de gemeente daarom een digitaal informatieloket. Voor de inrichting en onderhoud hiervan wordt in 2006 E5.000,- gereserveerd.

Noot voor de redactie: (