Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 november 2005 aanvulling

Voorst - loslopende hond bijt schapen dood
Een ontsnapte hond van een 54-jarige inwoner uit Twello heeft vrijdag zich op een kudde schapen gestort aan de Nijenbeekseweg. Twee dieren vonden de dood, terwijl een tiental door de beten kreupel raakten. De eigenaar was met zijn niet aangelijnde hond aan het wandelen op landgoed De Poll toen het dier achter een ree aan ging. Een zoektocht leverde in eerste instantie niets op, totdat hij bij een weiland aan de Nijenbeekseweg kwam. Hier bleek het dier achter de schapen aan te vangen en had inmiddels één dier gedood. Voordat hij z'n hond onder controle had werd een tweede schaap dusdanig gebeten, dat het later aan zijn verwondingen overleed.
De inmiddels gewaarschuwde politie maakt proces-verbaal op tegen de man.
Verder zal zij B&W van de gemeente Voorst voorstellen een muilkorf- en aanlijngebod voor de hond op te leggen. De eigenaar van de hond, die zich zeer ongemakkelijk voelt door het gebeurde, zal de schade met de eigenaar van de schapen regelen.


Twello- man vraagt geld

De politie heeft vrijdag een melding gekregen, dat er donderdagmiddag een buitenlandse man onder meer aan de Rijksstraatweg bij bewoners heeft lopen bedelen. Met een briefje waarop staat dat z'n dochter ziek is probeerde hij geld te krijgen. De melder vertrouwde dit niet en gaf dit vandaag alsnog aan de politie door. Ieder is vrij om aan collectanten te geven, maar in een aantal gevallen is het goede doel soms de " eigen" portemonnee.

Zutphen- wie niet horen wil..
Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben vrijdagmiddag op de Den Elterweg de auto van een 20-jarige Deventenaar in beslag genomen. Zij hadden de bestuurder rond 11.15 uur op de Van der Cappellenlaan bekeurd, omdat hij geen rijbewijs had. De jongeman en de in de auto aanwezige eigenaresse werden gewaarschuwd, dat bij een tweede keer de auto in beslag genomen werd. Kennelijk had het duo hier geen boodschap aan, want nog geen 4 uur later zagen de agenten hen weer op de Den Elterweg rijden. En ja, wie niet horen wil.... De auto is in beslag genomen en er wordt nogmaals proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---- --