Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 18 november

BERGEN OP ZOOM, 18 november 2005

CORRECTIE

Gisteren, donderdag 17 november, stond in de persberichten vermeldt dat er woensdagmiddag een aanrijding plaatsvond op de Noordlangeweg te Dinteloord. In dit bericht stond vermeldt dat een 55-jarige automobilist uit Lepelstraat niet op tijd kon remmen en hij hierdoor in aanrijding kwam met een voorgaande vrachtauto. Dit is foutief. Excuses voor de verwarring, het volgende is juist.
Een 55-jarige automobilist uit Lepelstraat stond op de Noordlangeweg te wachten voor een rood verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong trok hij op. De 62-jarige bestuurder van een vrachtwagen, die achter hem reed, kon niet op tijd remmen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 55-jarige man liep door de aanrijding nekletsel op. De auto van de man is totaal vernield.

Man aangehouden na diefstal

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 18 november een 27-jarige man uit Roosendaal aan voor diefstal. De man stal in een supermarkt aan de Rembrandtgalerij een tas. Personeel van de winkel zag dit en achtervolgde de man. Ondertussen werd de politie gealarmeerd. De politiemensen konden, op aanwijzing van de winkelmedewerkers, de verdachte al snel vinden. Hij verstopte zich in een tuin, die grenst aan de Titus Brandsmastraat. Op aanwijzing van de verdachte vond de politie de portemonnee terug. De tas was al eerder teruggevonden in de betreffende winkel. De 72-jarige eigenaresse van de tas, een inwoonster van Roosendaal, deed aangifte bij de politie. Na aanhouding van de man bleek hij in verband te zijn gebracht met onder ander een woninginbraak en een mishandeling. De politie heeft hem ingesloten.

Politie neemt aangifte op van inbraak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Boxhornstraat. Onbekenden maakten vermoedelijk de voordeur open met behulp van een pasje. Dit kon doordat de deur niet op slot was. Deze methode van inbreken staat beter bekend als de zogenaamde flippermethode. De daders doorzochten het huis. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdagavond 17 november een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Boulevard. De politie hield de auto waarin de man reed staande, omdat deze een defect achterlicht had. Bij het aanspreken van de chauffeur roken de politiemensen een alcohollucht. De politie nam de man een blaastest af en nam hem mee naar het politiebureau. Hier heeft hij een ademanalyse ondergaan. De uitslag hiervan bedroeg 300 ug/l. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur. Hierna is de man in vrijheid gesteld.

Woninginbraak

OUD GASTEL: Op donderdagmiddag 17 november is er ingebroken in een woning aan de Meireweikes. De daders braken de achterdeur van het pand open en namen een computerkast een fototoestel weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voormishandeling echtgenote

ROOSENDAAL: De politie heeft op donderdagavond 17 november een 52-jarige man uit Roosendaal aangehouden in zijn woning is de wijk Kalsdonk. De man had diezelfde avond zijn echtgenote, een 48-jarige vrouw, mishandeld. Dit was het gevolg van een echtelijke ruzie. Het slachtoffer hield aan de mishandeling letsel in het gezicht en op het lichaam over. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie hield de man aan, verhoorde hem en sloot hem in.

Inbraak in schoolgebouw

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag 17 november op vrijdag 18 november is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Bakkersbergweg. Onbekenden vernielden een ruit en doorzochten het gebouw. Voor zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Betonmixer raakt in sloot

ROOSENDAAL: De politie kreeg op vrijdagochtend 18 november melding van een ongeval op de Gastelseweg. Een 56-jarige man uit Oudenbosch wilde met een betonwagen een bouwplaats oprijden, toen hij te ver naar achteren reed en met de achterwielen van het voertuig in de sloot reed. Het voertuig sloeg om en belandde in de sloot naast de weg. Hierdoor kwam ongeveer 2 ton van de 40 ton cement uit de betonmixer in de sloot terecht. De chauffeur bleef tijdens het ongeval ongedeerd. Gezien het gewicht van de betonmixer is het voertuig getakeld met een kraan. Na het ongeval zette de politie de weg gedeeltelijk af. Omstreeks 12.45 uur is de weg weer opengesteld. Door het ongeval raakte het wegdek beschadigd.

Winkelpersoneel houdt dievegge aan

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg op vrijdagmorgen 18 november melding van een winkeldief. Personeel van een winkel aan de Dorpsstraat zag hoe een vrouw naar buiten liep zonder haar boodschappen t.w.v. 18,88 af te rekenen. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie nam 29-jarige vrouw uit Sint Willebrord mee naar het politiebureau en stelde haar na verhoor met een dagvaarding in vrijheid.

Auteur: Inge Rijgersberg