Gemeente Leeuwarden



Mooi weer voor team 1325

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-11-2005) Ivo Christov, medewerker bij de gemeente Leeuwarden, en zijn vriend Francis Dethmers vertrekken zaterdag 18 november vanuit Hilversum naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Zij doen met een oude auto mee aan de zogenoemde barrelrace. Het televisieprogramma `Mooi! Weer De Leeuw' volgt hen bij de start.
Deze jongens gaan vanuit Leeuwarden een prachtig avontuur tegemoet richting Dakar. Zij willen binnen drie weken de eindstreep halen. Als team 1325 rijden zij met een auto van minder dan 500 euro (een BMW 524td uit 1985) naar Dakar. Na het rijden van de race wordt de auto verkocht en gaat de opbrengst naar een lokaal goed doel: het Royal Victoria Teaching Hospital. Tijdens de reis naar Dakar zullen zij de Expeditie (Leeuwarden) vlag voeren en wanneer zij tijdens het programma van Paul de Leeuw de vlag met het logo goed in beeld krijgen steunt Expeditie Leeuwarden hen financieel voor de tocht naar Dakar.

De officiële start is zaterdagmorgen om 11:00 uur, maar team 1325 is 's middags nog te gast bij de opname van het programma van Paul de Leeuw en vertrekt vanuit de studio naar Dakar.

Kijk zaterdagavond ook naar hun start in het programma `Mooi! Weer De Leeuw' om 20:05 uur (tot 21:00 uur) op Nederland 3.

Gemeente Leeuwarden en Expeditie Leeuwarden wensen het team mooi weer en veel succes!