Ingezonden persbericht


Groninger PvdA-bestuur laat haar jongeren vallen

Het Groninger PvdA-bestuur heeft de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) laten vallen. De PvdA-jongeren wilden een persoonlijkere benadering voor Groningen@Work in het verkiezingsprogramma. Het amendement dat hiervoor moest zorgen was door het PvdA-bestuur positief geadviseerd aan de leden, maar tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) draaide het bestuur onder druk van de gemeenteraadsfractie volledig om.

De PvdA-jongeren willen dat niet iedereen direct naar Groningen@Work doorstroomt. Er moet volgens de JS onderscheid gemaakt worden tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die makkelijker een baan vinden. Mensen met een startkwalificatie, MBO-, HBO- en WO-afgestudeerden, vinden meestal binnen een half jaar een passende baan. De JS wil dat de gemeente vertrouwen heeft in de afgestudeerden en wil dat deze een persoonlijkere benadering krijgen bij Groningen@Work. JS-voorzitter Paul Zeer:"Het is vreemd dat de PvdA in haar verkiezingsprogramma aangeeft dat afgestudeerden moeten worden behouden voor de Stad, maar tegelijkertijd geen vertrouwen heeft in de afgestudeerden om zelf iets te bereiken."

Tot op het moment dat het amendement behandeld werd steunde het PvdA-bestuur zijn jongeren. Vlak voordat fractievoorzitter Frank de Vries aan het woord kwam, was al duidelijk dat PvdA-afdelingsvoorzitter Wim Wildeboer aan het zwabberen was. Onder druk van de fractie wijzigde het bestuur zijn ingenomen standpunt. Paul Zeer:"Ik ben enorm telleurgesteld dat ons amendement niet is overgenomen. Het intrekken van de steun van het PvdA-bestuur voelt als een mes in de rug."

Door de abrupte koerswijziging van het PvdA-bestuur stemden de PvdA-leden met nipte meerderheid tegen het amendement.

De JS denkt er sterk over de PvdA niet te steunen tijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad. Tijdens de JS-ALV van aanstaande donderdag zal hierover besloten worden.

Einde Persbericht - Einde Persbericht - Einde Persbericht - Einde Persbericht -



Ingezonden persbericht