Verbond van Verzekeraars

Zorgverzekeraars nemen ongerustheid weg

Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), en presentatrice Sylvana Simons maken de consument in een tv-spot duidelijk dat hij zich niet ongerust hoeft te maken over de nieuwe basisverzekering. De campagne is een initiatief van de gezamenlijke zorgverzekeraars.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel verzekerden niet weten of en hoe zij volgend jaar verzekerd zijn. Om die ongerustheid weg te nemen, besloot ZN een grote campagne te starten. Doel is iedereen duidelijk te maken dat alle zorgverzekeraars vóór 16 december een passend aanbod zullen doen aan hun verzekerden, dat zoveel mogelijk overeenkomt met hun huidige verzekeringspakket. Wiegel en Simons benadrukken dat iedereen met dit aanbod automatisch is verzekerd voor de nieuwe zorgverzekering, zonder dat de verzekerde daar zelf iets voor hoeft te doen. ZN wil met de campagne een soepele overgang naar het nieuwe zorgverzekeringsstelsel waarborgen.
Naast de tv-spot bestaat de campagne uit een radiocommercial en worden er advertenties in huis-aan-huisbladen geplaatst. De campagne loopt tot medio december.

Verzekerd!, november 2005