Accell Group

Aantal pagina s: 2 PERSBERICHT
Accell Group handhaaft verwachting voor hele jaar

Overname Antec biedt aanvullende technologie voor elektrische fietsen

Heerenveen, 18 november 2005 - Accell Group N.V. handhaaft haar winstverwachting voor geheel 2005. Voor het hele jaar wordt uitgegaan van een stijging van de winst per aandeel van circa 10%. Daarnaast heeft Accell Group een intentieverklaring getekend met Antec (Arnhem), een producent van elektrische fietsen voor de West-Europese vakhandel, voor de overname van een deel van de huidige activiteiten van Antec met betrekking tot elektrische fietsen.
In de afgelopen maanden heeft Accell Group haar marktaandelen versterkt, wat gepaard ging met enige margedruk. Door het matige zomerweer waren de voorraden aan het einde van het fietsseizoen hoger dan normaal. Inmiddels zijn deze voorraden verkocht aan de dealers en is de voorraadpositie weer genormaliseerd.
Het mooie weer in september en oktober heeft geleid tot hogere verkopen door dealers aan consumenten. Als gevolg hiervan willen dealers hun assortimenten aanvullen, wat voor Accell Group heeft geleid tot een hogere order intake. Deze extra orders zullen in de komende maanden worden uitgeleverd.
In september en oktober zijn zoals elk jaar de collecties voor het komend seizoen aan de vakhandel gepresenteerd. Gelet op de reacties en de goede voorintekening worden de nieuwe collecties voor 2006 door de dealers positief ontvangen. Overname activiteiten Antec
Accell Group heeft de intentie een deel van de activiteiten, waaronder de bestaande modellen elektrische fietsen, de bijbehorende voorraden en een aantal medewerkers van Antec, gevestigd in Arnhem, per 1 januari 2006 over te nemen. De elektrische fietsen en de door Antec gebruikte technologie sluiten uitstekend aan bij de collectie elektrische fietsen, die Accell op de markt brengt onder de merknamen Sparta, Batavus, Koga Miyata en Hercules. René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: In een jaar met weinig acquisities kunnen we wederom niet anders dan tevreden zijn met de positieve ontwikkeling van onze resultaten. Het consequent bieden van meerwaarde aan consumenten met innovatieve en strak vormgegeven kwaliteitsproducten en het inspelen op internationale lifestyle trends zoals, meer bewegen en gezond leven, vormen de basis voor verdere groei van onze onderneming. Dit wordt onderstreept door de verwachting dat we dit jaar het resultaat van het uitstekende jaar 2004 zullen gaan overtreffen. Met de verwachte overname van Antec zullen we onze positie in het groeiende elektrische fietsen segment verder versterken.
---

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen die actief is met de ontwikkeling en marketing van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (50% van de omzet), Duitsland (23%) en Frankrijk (12%). Andere Europese landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, nemen 15% van de omzet voor hun rekening. Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2004 EUR 341,1 miljoen en de nettowinst EUR 13,0 miljoen.
De aandelen Accell Group worden verhandeld op Eurolist van Euronext Amsterdam. / / / / / / / Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.: René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur Tel.: (+31) 0513-638701
Website: www.accell-group.com

---


---- --