Fornix BioSciences N.V.

P E R S B E R I C H T
Lelystad, 18 november 2005

Fornix BioSciences versterkt Allergiedivisie met verwerving distributierechten voor redmiddel bij ernstige allergische reacties

Biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences (Euronext: AFORBI) heeft met het in het Engelse Salisbury gevestigde Lincoln Medical Ltd. overeen-stemming bereikt over de verwerving van de Nederlandse distributierechten voor Lincoln Medicals anti-allergiemiddelen onder de merknaam AnapenÒ. De AnapenÒ-middelen zijn bestemd voor de behandeling van acute, zeer ernstige, soms levensbedreigende allergische, ofwel anafylactische reacties. Dergelijke reacties kunnen worden veroorzaakt door insectenbeten of -steken, inname van pinda s of andere voedingsmiddelen of geneesmiddelen. De producten sluiten uitstekend aan bij het bestaande productengamma van Fornix Allergie divisie, met als belangrijkste product OralgenÒ. De distributie van de AnapenÒ-middelen zal worden verzorgd door deze succesvolle divsie.

De AnapenÒ-producten bestaan uit een auto-injector die adrenaline bevat voor toepassing als redmiddel bij anafylactische reacties. Bij circa 1% - 5% van de bevolking bestaat een risico op het optreden van dergelijke ernstige reacties. De symptomen kunnen binnen minuten na blootstelling aan het allergeen optreden. In dergelijke gevallen dient de AnapenÒ-injectie onmiddellijk door de patiënt zelf te worden toegediend. De AnapenÒ-producten zijn verkrijgbaar voor zowel volwassen als kinderen (AnapenÒ Junior).

Cees Bergman, CEO van Fornix BioSciences N.V., is verheugd over de overeenkomst met Lincoln Medical Ltd. : De AnapenÒ-producten vormen een welkome uitbreiding van de activiteiten van de Allergiedivisie. Deze producten die als auto-injectie door patiënten zelfstandig kunnen worden toegepast bij ernstige allergische reacties, voorzien in een duidelijke klinische behoefte. Bij de ontwikkeling van Anapen® hebben betrouwbaarheid, gebruiksgemak en patiëntvriendelijkheid van het product voorop gestaan. De Allegiedivisie heeft in de afgelopen jaren een vooraanstaande positie verworven in de Nederlandse markt voor immunotherapieproducten gericht op de causale behandeling van allergische aandoeningen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de expertise van deze divisie geholpen door haar marketing- en saleskracht in staat zal zijn om de AnapenÒ-producten op afzienbare termijn prominent te positioneren binnen de behandelingsmethodieken van anafylactische reacties .

Fornix BioSciences N.V.
De Directie
www.fornix.nl