AEGON

AEGON N.V. geeft voor USD 750 miljoen perpetual capital securities uit

Den Haag, 18 november 2005 - AEGON N.V. kondigt aan voor USD 500 miljoen Fixed Rate Perpetual Capital Securities en USD 250 miljoen Floating Rate Perpetual Capital Securities uit te zullen geven in de Verenigde Staten. De Fixed Rate Perpetual Capital Securities hebben een vaste coupon van 6,5 % en de Floating Rate Perpetual Capital Securities hebben een coupon van driemaands LIBOR plus 0,875 %. De uitgifteprijs van beide Securities bedraagt USD 25. Voor deze Securities zal een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE) worden aangevraagd. De uitgifte zal naar verwachting plaatsvinden op 23 november 2005 en de Securities zullen naar verwachting binnen 30 dagen daarna worden genoteerd aan de NYSE. De opbrengst van deze uitgifte zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden. Met deze uitgifte wordt AEGON's vermogensbasis zonder verwatering en op een kosteneffectieve manier verder versterkt. De AEGON Perpetual Capital Securities worden uitgegeven via Merrill Lynch & Co. en Wachovia Securities als joint bookrunners en via Citigroup, Morgan Stanley en UBS Investment Bank als senior co-managers. De Securities worden uitgegeven onder AEGON's bestaande shelf registration statement. De gedetailleerde voorwaarden zijn beschreven in het aanvullende prospectus dat kan worden verkregen wanneer beschikbaar bij Merrill Lynch & Co., 4 World Financial Center, New York, telefoon +1 212 449-1000 en Wachovia Securities, 301 South College Street, Charlotte, NC 28288, telephone 704 374-6565. Over AEGON N.V.
AEGON N.V. is een van 's werelds toonaangevende beursgenoteerde levensverzekeraars, gemeten naar beurswaarde en balanstotaal. Het hoofdkantoor van AEGON is gevestigd in Den Haag. Eind 2004 had AEGON wereldwijd ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De kernactiviteiten van AEGON bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen en spaar- en beleggingsproducten. De groep is verder actief op het gebied van ongevallenverzekeringen, aanvullende ziektekostenverzekeringen en overige schadeverzekeringen en heeft beperkte bankactiviteiten. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep is tevens aanwezig in een aantal andere landen, waaronder Canada, Hongarije, Slowakije, Spanje en Taiwan. AEGON heeft ook activiteiten in China, Polen en Tsjechië. Belangrijke noot met betrekking tot verwachtingen
De in dit bericht opgenomen mededelingen, voor zover geen historische feiten, zijn verwachtingen zoals bedoeld in de U.S. Private Securities Litigiation Reform Act. Verwachtingen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management met betrekking tot toekomstige ontwikkelingen en hun potentiële effecten op de onderneming. Deze mededelingen zijn geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen die de onderneming beïnvloeden die zullen zijn die het management verwacht. De feitelijke resultaten kunnen materieel verschillen van de verwachtingen. Alle verwachtingen zijn onderhevig aan meerdere risico's en onzekerheden inclusief, echter niet beperkt tot het volgende: (1) veranderingen in algemene economische omstandigheden, inclusief veranderingen in de ontwikkeling van de financiële markten en rentestanden; (2) de reactie van klanten met betrekking tot nieuwe producten en distributiekanalen; (3) veranderingen op het gebied van concurrentie, wetgeving, toezicht of belastingwetgeving die de kosten voor distributie van of vraag naar onze producten beïnvloeden; (4) overmacht; (5) terrorisme en oorlogsdaden; (6) veranderingen die invloed hebben op sterftecijfers, levensverwachtingen en andere factoren die de winstgevendheid van onze verzekeringsproducten kunnen beïnvloeden; en (7) het niet behalen van verwachte resultaten, efficiencyverbeteringen of andere kostenbesparende initiatieven.

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations
Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media+ 31 70 344 83 44
e-mailgca-iraegon.com