Gemeente Deventer

Week 46, 17 november 2005

GEMEENTE ONDERSTEUNT PLATFORM TECHNIEK

Wethouder Jos Fleskes van de gemeente Deventer ondertekende op 17 november een convenant met het Platform van Techniek Deventer. In het convenant is geregeld dat de gemeente het platform drie jaar lang financieel ondersteunt om de instroom van de techniek - onderwijs en werkgevers - te bevorderen. Per jaar investeert het platform 50.000 euro waarvan een derde door de gemeenten (15.000 euro) wordt gefinancierd. De rest wordt bijgedragen door de ander partijen uit onderwijs en werkgevers.

Het platform bevordert de belangstelling voor techniek onder de jeugd van Deventer. Daarvoor lost het knelpunten op en organiseert het concrete activiteiten. Een gezamenlijke investering dus in de toekomst van techniek binnen de gemeente Deventer, vanuit het besef dat de industrie en techniek in het bijzonder, een belangrijke plaats heeft binnen de locale economie van Deventer; de industrie biedt voor twintig procent werkgelegenheid.

Concrete acties

* techniek moet structureel een plaats krijgen in de basisschool
* de Week van de Techniek moet gericht zijn op de basisschool groep 7, waarin leerlingen in aanraking komen met techniek door bedrijfsbezoeken en technische opleidingen

* de instroom in technische opleidingen moet worden bevorderd door techniek nadrukkelijk onder de aandacht van de leerlingen van het VMBO te brengen (excursie voor docenten en leerlingen)

Daarnaast heeft het Platform het initiatief genomen om de samenwerking tussen de praktijkscholen binnen Deventer te bevorderen.

De deelnemers in het Platform zijn:

Het Etty Hillesum College
ROC Aventus, sector techniek
Saxion Hogeschool
Deventer Kring Werkgevers
MKB-Deventer
Diverse bedrijven (onder andere Auping, Nefit Buderus, AKZO, GTI en Kappa Zedek)
Techno centrum IJssel Vecht Veluwe

Publicatiedatum: 18-11-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 18 november 2005