Gemeente Hardenberg

November 2005 - Markant stukje China in Hardenberg

Markant stukje China in Hardenberg

Vrijdag 18 november 2005

Met de bouw van een wokrestaurant op het Hardenbergse bedrijvenpark Haardijk, ontstaat er een markant stukje China in Hardenberg. Initiatiefnemers Xie en Qui en wethouder Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg hebben eind vorige week de contracten ondertekend waarmee de komst van het restaurant naar Hardenberg een feit is. Aanleiding is de reis die burgemeester Meulman in januari van dit jaar naar China maakte.

Het wokrestaurant wordt gebouwd op de hoek van de Stelling op het Hardenbergse bedrijvenpark Haardijk, op een kavel van bijna 3000 vierkante meter. Op deze locatie verrijst een restaurant dat ongeveer 600 vierkante meter groot is en dat ruimte biedt aan zon 400 personen. Het restaurant wordt een markant gebouw dat vanaf een afstand en vanaf de N34 goed zichtbaar is. Het gebouw wordt op een plint gebouwd en ligt daardoor iets hoger dan de omgeving. Op de begane grond van het restaurant en in de serre die hier aan vast gebouwd wordt is ruimte voor zon 250 personen. Op de tweede verdieping van het gebouw is ruimte voor feesten of partijen. Op de bovenetage van het gebouw wordt tevens een terras gebouwd. Aan de buitenkant van het gebouw worden bijzondere materialen gebruikt; gekleurde gevelpanelen geven het restaurant een mystieke sfeer. Het restaurant is ontworpen door de Hardenbergse architect Hamhuis. Het restaurant biedt werk aan zon 15 fulltime medewerkers.

Burgemeester Bert Meulman heeft ondernemers Xie en Qui ontmoet tijdens zijn reis naar China in januari van dit jaar. De ondernemers komen oorspronkelijk uit de omgeving van Shanghai en hebben nu meerdere horeca-ondernemingen in Nederland. Naar aanleiding van de ontmoeting met burgemeester Meulman tijdens de reis naar China hebben de ondernemers in het afgelopen voorjaar een bezoek gebracht aan de gemeente Hardenberg. Tijdens dit bezoek kozen Xie en Qui bedrijvenpark Haardijk uit als locatie voor hun nieuwe wokrestaurant, vanwege de gunstige ligging in de regio en bij de Duitse grens.

Het bedrijvenpark Haardijk is een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein. Het terrein is prima ontsloten en is zeer gunstig gelegen aan de kruising tussen de N34 en de N343. De totale oppervlakte is 35 hectare, verdeeld in twee fasen. Het bedrijvenpark biedt volop ruimte aan een breed scala van ondernemingen waaronder kantoren en bedrijven met kantooruitstraling, maar ook restaurants, perifere detailhandel, lichte industrie en woonmilieuvriendelijke bedrijvigheid.

Het project 'Bedrijventerrein Haardijk' is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Europese Unie en de provincie Overijssel.