Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos 8 Business Intelligence nu wereldwijd beschikbaar

Eenduidige en betrouwbare informatie voor beslissers in alle lagen van de organisatie voor betere sturing van de prestaties

NIEUWEGEIN, 18 november 2005 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), maakt bekend dat Cognos 8 Business Intelligence per direct beschikbaar is. Cognos 8 BI is de eerste oplossing die complete BI-functionaliteit biedt in één product met één enkele, op webservices gebaseerde architectuur.

CIO s en toonaangevende organisaties kunnen niet meer zonder een BI-oplossing die een compleet beeld van zaken geeft waarmee ze in staat zijn hoogwaardige beslissingen op wereldwijde schaal te nemen. Cognos 8 BI is een baanbrekend product dat aan deze behoefte beantwoordt door beslissers op ieder niveau in de organisatie inzicht te bieden in eenduidige en betrouwbare informatie om de prestaties beter te kunnen sturen. Cognos 8 BI is één product dat zich eenvoudig laat integreren binnen de bestaande infrastructuur met verschillende systemen en databronnen. Het biedt een solide basis voor BI-standaardisatie en Corporate Performance Management.

BI wordt meer en meer een strategische prioriteit voor organisaties over de hele wereld. In het recent verschenen onderzoek van Gartner EXP CIO staat BI nummer twee in de top tien prioriteitenlijst van CIO s. In 2004 (1) stond BI nog op de tiende plaats.

Wereldwijd hebben meer dan 20.000 mensen inmiddels kennisgemaakt met Cognos 8 BI. Het is de enige oplossing met een makkelijk te bedienen, zero-footprint interface voor alle gebruikers, rapportmakers en beheerders. Cognos BI is eenvoudig te integreren, implementeren en gebruiken. De zeer toegankelijke BI-omgeving vergemakkelijkt de adoptie door gebruikers en versnelt de besluitvorming met relevante informatie die aanzet tot actie in de juiste taal en in het juiste formaat. De licenties van Cognos 8 BI zijn gebaseerd op de verschillende rollen of functies in een organisatie. Klanten kunnen snel de benodigde functionaliteit implementeren op het moment dat ze hieraan behoefte hebben.

Woolworths Holdings Limited werkt momenteel in alle divisies met Cognos 8 BI, waaronder Clothing, Human Resources en Finance. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een nieuw, bedrijfsbreed datawarehouse. Woolworths werd opgericht in 1931 in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het bedrijf verkoopt een breed assortiment van voedingsproducten, kleding en huishoudelijke artikelen en heeft 200 winkels in Zuid-Afrika plus franchisevestigingen in Afrika en het Midden-Oosten.

Woolworths maakt al jaren gebruik van Cognos-producten in zijn Food en Financial services divisions. Het bedrijf gaat nu de volledige functionaliteit van de Enterprise-versie (rapportage, analyse, query, prestatiemeting en event management) van Cognos 8 BI inzetten om zo een gestandaardiseerd en flexibel platform voor efficiënte en effectieve besluitvorming te realiseren.

Dat Cognos alle BI-functionaliteit binnen één architectuur heeft samengebracht, biedt ons nieuwe mogelijkheden voor business event management , zegt Peter Versveld, IT Executive, Business Intelligence, Woolsworths Holdings Limited. Cognos 8 BI is de eerste BI-oplossing waarin deze functionaliteit geïntegreerd is. In ons geval wordt informatie gestuurd vanuit de behoefte in de business. We worden gewaarschuwd als bepaalde gebeurtenissen zich voordoen, maar we krijgen ook een rapport met alle contextgevoelige informatie die we nodig hebben om direct en effectief actie te ondernemen.

Sinds de introductie heeft Cognos 8 BI ook veel positieve reacties gekregen van analisten:

AMR Research

Met Cognos 8 BI wordt de inzet voor BI-standaardisatie groter&Het Services Oriented Architecture (SOA)-ontwerp van Cognos draagt bij aan de functionaliteit en de flexibiliteit. (2)

Bloor Research

Cognos 8 heeft twee grote voordelen ten opzichte van de concurrentie: het heeft één architectuur, dat is niet bij alle rivalen het geval; en het heeft Event Studio, wat sterk onderscheidend is. Note (3)

Nucleus Research

Met deze nieuwe versie van zijn Business Intelligence-platform maakt Cognos het makkelijker voor bedrijven om te standaardiseren op basis van één oplossing voor alle aspecten van bedrijfsanalyse, rapportage en het meten van de prestaties. (4)

Ventana Research

Wij geloven dat de marktpositie van Cognos met het uitbrengen van Cognos 8 BI is verstevigd. Het product is een krachtige optie voor organisaties die hun BI-productportfolio willen standaardiseren. Met brede functionaliteit, nauwere integratie en nieuwe mogelijkheden is Cognos 8 BI een sterke concurrent. (5)

Deze publicaties gaan over BI-standaardisatie; onderscheidende eigenschappen, de Services Oriented Architecture van het product en nieuwe functies zoals de verbreding van de open datatoegang, dimensionale rapportage en dynamische dashboards, vergelijkende analyses op basis van multidimensionaal gemodelleerde relationele of OLAP-data, event management en procesintegratie, en actie initiërende scorecards.

De paradigmaverandering in de markt die door de analisten naar voren wordt gebracht en door Cognos 8 Business Intelligence in gang is gezet, vormt de laatste fase in de evolutie van BI van een handige oplossing op afdelingsniveau naar een noodzakelijke strategische oplossing , zegt Rob Ashe, President en CEO van Cognos. Cognos 8 BI biedt één enkel platform dat veel verder gaat dan suite-integratie met alle functionaliteit die bedrijven nodig hebben om hun doel te bereiken. Het is een geavanceerd BI-platform dat de betrouwbaarheid levert die onze klanten zo waarderen en waar prospects naar op zoek zijn.

Network Computing Magazine bekroonde Cognos BI onlangs als Editor s Choice naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek van de belangrijkste leveranciers. De onderzoeksresultaten verschenen in het hoofdartikel van de uitgave van 13 oktober 2005. Hierin worden Cognos BI s uitstekende functionaliteit voor datapresentatie en die voor webgebaseerde rapportage genoemd als belangrijke selectiecriteria. Meer informatie op: http://www.cognos.com/news/releases/2005/1013.html.

Cognos staat ook in het leiderskwadrant van de Gartner-rapporten CPM Suites 2005 en Enterprise Business Intelligence Suites en Platforms 2H004 .(6) Voor meer informatie: http://www.cognos.com/news/releases/2005/1107.html.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 23.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.

Over het Magic Quadrant

Het copyright voor het Magic Quadrant van oktober 2005 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt tijdens en voor een bepaalde periode. Deze toont Gartner s analyse van de prestaties van bepaalde leveranciers ten opzichte van door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om alleen voor leveranciers te kiezen die in leiders kwadrant staan. Het Magic Quadrant is slechts bedoeld als onderzoekhulpmiddel en niet als specifieke leidraad voor actie. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, af met betrekking tot dit onderzoek. Dit geldt ook voor iedere garantie ten aanzien van beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Bronvermeldingen:

(1) *Bron: Gartner BI Software Becoming a Top Priority for CIOs, Colleen Graham, 2 maart 2005.

(2) Bron: AMR Research Outlook Cognos 8 BI: Another Example of Why Architecture Matters , Dennis Gaughan, John Hagerty, Ryan Garvey, 13 september 2005.

(3) Bron: Bloor Research: Unification versus integration , Philip Howard, 23 september 2005.

(4) Bron: NUCLEUS RESEARCH, Research Note: Cognos 8 , september 2005.

(5) Bron: Cognos Offers a Sneak Peek at Version 8: September BI Suite Release Tightens Integration and Unifies UI , Eric Rogge, Ventana Research, 15 juli 2005.

(6) Bron: "Magic Quadrant for CPM Suites, 2005 N. Rayner, F. Buytendijk, L. Geishecker, 4 november 2005 en Magic Quadrant for Enterprise BI Suites and Platforms 2H04 , H. Dresner, B. Hostmann, F. Buytendijk, 29 november 2004. Voor het volledige rapport: http://www.cognos.com/news/analyst_reviews.html?lid=//News//Industry%20Analyst%20Reviews.



Ingezonden persbericht