Gemeente Alkemade




Herplant compensatiebomen HSL/A4

Dit najaar worden 250 bomen geplant ter compensatie van de verwijdering van bomen en bosplantsoen ten behoeve van de realisatie van de HSL en de verbreding van de A4. Het gaat om het gebied rondom de bottonde, de N445 en rondom de twee rotonden tussen het Veenderveld en het Westeinde. Voor de overige compensatie van bomen en bosplantsoen in de gemeente zijn plannen in ontwikkeling. In het najaar van 2000 en het voorjaar van 2001 zijn in de Gemeente Alkemade ten behoeve van de realisatie HSL en verbreding A4 ten noorden van de boortunnel 1301 bomen en 1084 are bosplantsoen gekapt op gronden eigendom van Rijkswaterstaat. Deze bomen en het bosplantsoen worden door Directie HSL-Zuid in principe binnen onze gemeente gecompenseerd.

Beplantingsplan
Vanuit de Directie HSL-zuid en in overleg met de provincie, het waterschap en de gemeente Alkemade is een beplantingsplan gemaakt voor de herplant van de eerste 250 bomen. Het college is hiermee accoord gegeaan. De bomen worden dit najaar geplant. Voor de overige compensatie van bomen en bosplantsoen binnen de gemeente zijn plannen in ontwikkeling.

Meer informatie
Voor informatie of het inzien van het beplantingsplan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer Van Egmond van de afdeling Grondgebied, tel. (071) 332 72 32 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.