Beers Bedrijfsauto



25 Scania Euro 4 trekkers voor Penske

11/18/2005

De heer E.A. Visser, Vice President Operations van Penske Logistics, (rechts) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania's uit handen van de heer J. Leerkes van Scania te Zwolle (click voor grotere foto) Onlangs nam Penske Logistics 25 stuks Scania Euro 4 volume-trekkers in gebruik. Alle voertuigen zijn voorzien van de zuinige 420 pk/309 kW HPI motor met Scania EGR (Exhaust Gas Recirculation). Dit EGR-systeem zorgt ervoor dat de voertuigen aan de Euro 4-normen voldoen zonder de noodzaak om AdBlue te tanken. Door het ontbreken van de AdBlue-installatie doet Penske geen concessies op het gebied van gewicht van de trekker of de mogelijkheden voor bijv. een extra brandstoftank. De Scania's, van het type R 420 LA4X2EB, zijn voorzien van een verstelbare hefschotel, waarmee een minimale schotelhoogte van 95 cm. gerealiseerd kan worden, en de comfortabele Highline cabine. De voertuigen zijn afgeleverd door de Scania-vestiging te Zwolle en zullen in de Penske-vestiging te Venlo worden gestationeerd. Hier zullen zij ook in een Reparatie- en Onderhoudscontract worden opgenomen.

Penske is een van de top dienstverleners voor inbound automotive die gekenmerkt wordt door innovatie en continuous improvement gecombineerd met een hoge kwaliteit van dienstverlening. Voor een aantal grote opdrachtgevers verzorgt zij het complete logistieke traject. Het bedrijf heeft in Nederland vestigingen in Coevorden, Roosendaal en Venlo. Internationaal heeft Penske eigen vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Estland. Het wagenpark omvat ca. 250 trekkende eenheden, waarvan ongeveer de helft Scania's. Het bedrijf biedt werk aan zo'n 800 mensen.

De keuze van Penske voor Scania ligt met name in de jarenlange goede ervaring met het merk en de dealer, het gunstige brandstofverbruik en de lage operationele kosten. De toegepaste methode om de Euro 4-norm te bereiken, middels EGR, draagt ook aanzienlijk aan de keuze bij.

© Copyright Scania 2005 All rights reserved.