Gemeente Delft

Door een wijziging in de programmering van Casema is nu in heel Delft de zender Arte te ontvangen. Deze komt in de plaats van de nieuwszender Euronieuws.

Casema heeft met deze wijziging een advies van de Programmaraad Kabeltelevisie en -radio overgenomen. Aanvankelijk stelde de Programmaraad voor dat Arte en Euronieuws een kanaal konden delen. Het Commissariaat voor de Media is echter van mening dat zenders die 24 uur uitzenden niet slechts gedeeltelijk mogen worden doorgegeven. Om deze reden nam Casema dit eerdere advies niet over en wordt Euronieuws geheel vervangen door Arte.

Arte is een Frans Duitse culturele televisiezender, die 24 uur per dag uitzendt. De programma's zijn tweetalig te ontvangen. Op een mono televisietoestel is hierbij de Duitse taal doorgifte standaard ingesteld. Omdat in het Delftse totaalaanbod al meerdere nieuwszenders geprogrammeerd zijn, zoals BBC World en CNN, heeft de Programmaraad ervoor gekozen om Euronieuws te vervangen.

De Programmaraad Kabeltelevisie en -radio is een door de gemeenteraad ingestelde adviescommissie, die zwaarwegende adviezen geeft aan Casema over de programmering van het basispakket van de radio- en televisiekabel in Delft. De Mediawet verplicht een gemeente een dergelijke raad in te stellen. De leden worden benoemd door de gemeenteraad.

Noot voor de redactie (