Gemeente Tilburg

Datum
16 november 2005

Ruimte voor ontwikkeling Spoorlaan en Pieter Vreedeplein

ZLTO verhuist in 2008 naar nieuwbouw op ´t Laar

Gemeente Tilburg en de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO) hebben een akkoord bereikt over een nieuwe locatie. Naar verwachting betrekt de ZLTO in het voorjaar van 2008 nieuwe huisvesting op bedrijventerrein ´t Laar. Tegelijkertijd komt het complex aan de Spoorlaan 350 beschikbaar voor ontwikkeling. Daarover heeft ZLTO overeenstemming met CRA Vastgoed Ontwikkeling. Om deze ontwikkeling te realiseren zal de bebouwing van het terrein grotendeels worden gesloopt. Er moet nog overleg plaatsvinden over het eventueel behoud van een deel van de huidige gevel. Het terrein biedt ruimte aan circa 16000 m2 bebouwing. Wethouder Janssen: "Dit akkoord betekent dat een al lang bestaande wens voor een kwalitatief goede verbinding van de Spoorlaan richting Pieter Vreedeplein in vervulling kan gaan. Het plan wordt ingevuld met woningbouw, kantoren, detailhandel en parkeergelegenheid. Daarvoor kunnen nu de ontwerpen worden gemaakt."

ZLTO krijgt een in het oog springende locatie aan de afslag Tilburg West (A 58). Zij gaat nu aan de slag met het ontwerp van een pand met de nodige uitstraling. Daarvoor zullen de tijdelijke parkeervoorziening en de grote reclamezuil plaats moeten maken.

Informatie voor de pers:
Frans Jan Lathouwers, woordvoering wethouder Janssen, tel 013 542 89 91 ZLTO dhr J. Bertens, manager Algemene Zaken, tel 583 63 60 CRA, dhr J Goossens, directeur, tel 040 213 51 22


---- --