Gemeente Tilburg

Datum
18 november 2005

Lichtsculptuur voor zwembad Reeshof

Dirk Rutten realiseert drie Jelly-lights

Het college heeft kunstenaar Dirk Rutten de opdracht gegeven voor het maken van het kunstwerk Jelly-lights. Het werk is bedoeld voor het zwembad van Indoor Sportcentrum Reeshof en bestaat uit lichtgevende sculpturen van lichtdoorgevende glasvezels met een doorsnede van 3 meter. Het ontwerp wordt aangebracht boven het peuterbad.

In de opdrachtomschrijving was een zelfstandig dynamisch lichtkunstwerk gevraagd dat sfeer en kleur moest brengen. Dirk Rutten is de kunstenaar die door de adviescomissie KORT unaniem geselecteerd werd voor deze opdracht. De lichtsterkte en lichtkleur van het kunstwerk kunnen variëren en zo ontstaat een aantrekkelijk lichtspel van objecten die aan reusachtige kwallen doen denken. De Jelly-lights van Dirk Rutten zijn handgemaakt. Rutten heeft hij al meerdere Jelly-lights in verschillende vormen en maten gemaakt.

Dirk Rutten

Dirk Rutten is geen onbekende voor Tilburg. Hij ontwierp het dynamisch lichtplafond voor de Studiozaal van Theaters Tilburg. Rutten (Nijmegen 1970) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven, HKU in Utrecht en Academy of Fine Arts in Athene. De kosten van het realiseren van het ontwerp bedragen E 23.800,-

Voor de pers:
Stephanie Peters, Gemeente Tilburg, afdeling Communicatie: 013 542 86 77


---- --