Netgear introduceert eerste 85 Mbps 4-poort switch die via het lichtnet werkt

Netgear 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch (XE104) biedt tot zes maal hogere snelheid dan eerste generatie powerline-switches

Rotterdam, 18 november 2005

Netgear introduceert een nieuwe familie van snelle netwerkproducten die werken via het lichtnet. De Netgear 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch (XE104) biedt een netwerksnelheid die tot zes maal hoger is dan die van bestaande HomePlug 1.0 powerline-producten. Met de ingebouwde 4-poort switch kunnen gemakkelijk meerdere apparaten op het netwerk worden aangesloten. Met deze switch, die werkt via het lichtnet en gewoon in het stopcontact gestoken wordt, krijgt iedere kamer in het huis een breedband-netwerkaansluiting, zonder dat daarvoor allerlei kabels aangelegd hoeven te worden. Ook ruimten die bijvoorbeeld buiten het bereik van een draadloos netwerk liggen of waar de signaalsterkte te zwak is, krijgen hiermee snelle toegang tot het netwerk en tot Internet.

Met de 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch kunnen consumenten gemakkelijk al hun apparaten in huis aansluiten op het netwerk. Dankzij de maximale snelheid van 85 Mbps kunnen ook toepassingen die een hoge bandbreedte vereisen, probleemloos gebruikt worden. Bijvoorbeeld audio en video streaming, file en printer sharing en Internet gaming.

'Voor veel thuistoepassingen is een netwerkapparaat dat via het lichtnet werkt een prima alternatief voor kabel- of draadloze netwerken, zeker nu we de snelheid hebben weten te verhogen tot 85 Mpbs', zegt Michel van den Berg, Netgear Country Manager voor de Benelux. 'Met de 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch heeft iedere ruimte met een stopcontact nu direct een snelle netwerkverbinding. Gemakkelijk en snel.'

De installatie van de 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch is zeer eenvoudig. Het enige dat er hoeft te gebeuren is dat een XE104-switch wordt aangesloten op de Internet-router en het stopcontact wordt gestoken. Vanaf dat moment kunnen in iedere andere kamer in huis apparaten via een tweede, derde of vierde switch worden aangesloten op het netwerk. Omdat elke 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch beschikt over 4 poorten, kunnen met twee slechts switches in totaal 8 verschillende apparaten van het netwerk gebruikmaken.

In de Netgear 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch wordt gebruikgemaakt van technologie van Intellon, de marktleider op het gebied van HomePlug-compatibele componenten voor netwerk-apparatuur. De switch is compatibel met 10/100 Mbps Ethernet-netwerken en is tevens compatibel met HomePlug 1.0-compatibele netwerkapparatuur.

De Netgear 85 Mbps Wall-Plugged Ethernet Switch is vanaf december verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs van bedraagt ¤119 (incl. BTW).

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.netgear.com.



Ingezonden persbericht