Vendex KBB NV

PERSBERICHT

Eerste NCvB Award voor multimediawinkel

Dixons wint prijs voor succesvolle bedrijfsopleidingen

's-Hertogenbosch, 18 november 2005

Dixons, één van de leidende multimediaformules in Nederland, heeft de eerste NCvB Award gewonnen omdat Dixons het concept 'Het Opleidingshuis' het beste in het bedrijf heeft geïntegreerd. De prijs is donderdag 17 november uitgereikt tijdens een conferentie over 'Het Opleidingshuis'. De prijs is een initiatief van het Nationaal Consortium voor Bedrijfsgroepen (NCvB), een samenwerkingsverband van zes Regionale Opleidings Centra in heel Nederland. Deze verzorgen landelijk erkende beroepsopleidingen bij zo'n honderd bedrijven, waaronder Dixons. Meer dan 5000 cursisten volgen inmiddels een beroepsopleiding.

Dixons werkt al meer dan tien jaar samen met het NCvB. In die periode zijn bij Dixons ruim 300 medewerkers opgeleid volgens het concept van 'Het Opleidingshuis'. Nieuwe medewerkers volgen eerst een korte interne opleiding, waarin de belangrijkste aspecten van het werken bij Dixons aan de orde komen. Daarna kunnen medewerkers een van de landelijk erkende opleiding volgen uit 'Het Opleidingshuis' voor bijvoorbeeld Filiaalbeheerder of Groepsleider Magazijn. Zowel in het distributiecentrum in 's-Hertogenbosch als in de winkels volgen op dit moment tientallen medewerkers van Dixons een interne Mbo-opleiding.

Naast de reguliere Mbo-opleidingen die Dixons medewerkers aanbiedt, worden ook verschillende specifieke cursussen gegeven, zoals het omgaan met agressie, financiële diensten, verkoopservice, gesprektechnieken of producttrainingen. Voor al deze opleidingen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen opleiders.

Dixons is daarnaast partner in 'Het Digitale Opleidingshuis', dat onder meer een elektronische leeromgeving ontwikkelt. Dixons is zich goed bewust van de kansen die E-learning biedt. Op dit moment wordt gewerkt aan de update van het E-learning systeem.

Over Dixons
Dixons is een van de grootste aanbieders van populaire vrijetijdselektronica in Nederland. De winkelformule is marktleider op het gebied van digitale fotografie, MP3 en navigatie en is een belangrijk verkoopkanaal van mobiele telecommunicatieapparatuur. Dixons heeft 146 winkels, waarvan 141 in Nederland en 5 in België. Dixons is onderdeel van het detailhandelsconcern Vendex KBB.


---- --