Gemeente Delft

Ik woon in Tanthof

In Tanthof is een nieuw gemeentelijk Kunst in de wijken project gestart onder de naam Ik Woon In Tanthof. Het doel is om bewoners, winkeliers en scholen dichter bij elkaar te brengen via verschillende beeldende kunstprojecten. Ook de buitenruimte in Tanthof wordt onder handen genomen. Het eerste project, de tasjes ontwerpwedstrijd, is al in volle gang. Het open atelier aan de Kenyattastraat 4 van waaruit alles plaats vindt heeft haar deuren geopend.

Het zal de inwoners van de Delftse Wijk Tanthof waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er een nieuwe buurtproject is gestart onder de naam 'Ik Woon In Tantohof'. Kunstenaar Tonny van Sommeren is in opdracht van de gemeente Delft neergestreken in een tijdelijk atelier aan de Kenyattastraat 4. Dit atelier is beschikbaar gesteld door woningcorporatie Vidomes. Vanuit hier werkt ze een half jaar lang aan beeldende kunstprojecten samen met winkeliers, bewoners, omliggende scholen, instanties, verenigingen. De kunstprojecten hebben allemaal te maken met 'ontmoeting' en 'confrontatie' en hebben tot doel de wijk, de straat of een gebouw er aantrekkelijk uit te laten zien. De Tanthof bewoners worden uitgedaagd actief bij de projecten betrokken te zijn.

Het eerste Ik Woon In Tanthof project is al in volle gang. In de buurtwinkelcentra rond het Bikoplein en Dashof zijn de afgelopen weken tasjes uitgedeeld met handwerkgaren erin. Op de tas staat een slak afgebeeld, het logo van Ik Woon In Tanthof. Iedereen wordt uitgedaagd om het tasje zo mooi en ludiek mogelijk op te tuigen. Ideeën kunnen opgedaan worden in het 'atelier' van Tonny en zij kan mensen ook met handwerktechnieken verder op weg helpen. De winnaars van de mooiste tasjes mogen hun kunstwerk exposeren in de plaatselijke buurtwinkels. Een tweede project is bedoeld voor de opa's en oma's in Tanthof, die kunnen deelnemen aan het 'geheime Sinterklaas' project, waarmee ze hun kleinkinderen kunnen verrassen. Binnenkort wordt gestart met activiteiten die de buitenruimte in Tanthof aanpakken. Zo wordt er samen met bewoners een mozaïekstuk gemaakt en snoeproute worden prullenbakken in de wijk door een kunstenaar verfraaid.

Het atelier aan de Kenyattastraat 4 wordt gebruikt als open atelier, werkplaats, ontmoetingsplek, koffieruimte/café heeft op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur of volgens afspraak haar deuren geopend voor bewoners. De ruimte is omgedoopt tot het 'slakkenhuis'.

Ik Woon In Tanthof is een productie van stichting WE are CONCERNed en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft, Fonds 1818, Vidomes. Het maakt onderdeel uit van het gemeentelijke cultuurprogramma Kunst in de Wijken, waarbij kunstenaars en bewoners samen kunstprojecten tot stand brengen in de 7 wijken van Delft.

Noot voor de redactie: (