Gemeente Rotterdam


---

Nr. 47
18 november 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 27 november 2005

Van den Anker bezorgt ziekenhuisbijlage MCRZ
Op maandag 21 november gaat Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) samen met Paul Smits (raad van bestuur Medisch Centrum Rijnmond Zuid) de wijk in om de eerste exemplaren van een speciale ziekenhuisbijlage van het Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) te bezorgen. Het gezelschap vertrekt om 17.00 uur vanaf de MCRZ locatie Zuider aan de Groene Hilledijk 315. De special wordt in een oplage van 300.000 exemplaren op tabloidformaat verspreid in de regio Rijnmond-Zuid, het werkgebied van het ziekenhuis. Doel van de special is het informeren van bewoners over de medische zorg die in het ziekenhuis verleend wordt. Daarnaast ontvangen de huisartsenpraktijken de ziekenhuisbijlage voor in de wachtkamer. Het Medisch Centrum Rijnmond Zuid is ontstaan uit een fusie tussen het St. Clara Ziekenhuis en het Zuiderziekenhuis. (Voor meer informatie: MCRZ, afdeling PR en Communicatie, tel. 010 - 290 30 00)

Wethouder Van Sluis bij benoeming nieuw bestuur van de Vereniging Chinese Ondernemers in Rotterdam Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) houdt op maandag 21 september om 22.30 uur een toespraak tijdens de benoeming van het nieuwe bestuur van de Vereniging Chines Ondernemers in Rotterdam. De benoeming vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Ocean Paradise aan de Parkhaven 21. De vereniging behartigt de belangen van Chinese ondernemers in Rotterdam en richt zich onder andere op het bevorderen van economische en commerciële contacten tussen Nederland en de Volksrepubliek China. Ook wordt er aandacht besteed aan culturele uitwisseling tussen beide landen. Het aantal leden bedraagt ruim 200. Hiervan is circa 70% actief is in de horecasector. (Voor meer informatie: Cor van der Kemp, tel. 06 - 536 771 92)

Wethouder Van den Anker bezoekt oudervoorlichting op Dr. J. Woltjerschool Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) bezoekt op dinsdag 22 november om 09.00 uur een werkbezoek aan Basisschool Dr. J. Woltjerschool in de Albrecht Engelmanstraat 34. De school staat in de wijk Bospolder-Tussendijken. Het werkbezoek staat in het teken van een voorlichtingsbijeenkomst door de GGD en een diëtiste van Thuiszorg voor ouders over Voeding en Beweging. Doel van de bijeenkomst is ouders te informeren over gezonde basisvoeding. Ook wordt er gesproken over wat een kind dagelijks aan beweging nodig heeft. (Voor meer informatie: GGD Rotterdam e.o., afdeling Communicatie, Miriam Fianen, tel. 010-433 99 58)

Wethouder Geluk debatteert mee tijdens werkconferentie sociale netwerken Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op dinsdag 22 november om 15.00 uur deelnemen aan een debat over welzijn en gehandicapten tijdens de werkconferentie 'Sociale netwerken en de praktijk van samenwerking tussen welzijnswerk en gehandicaptenzorg'. De conferentie vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis en wordt georganiseerd door het Platform Sociale Netwerken en het NIZW (Innovatiepartner in Zorg en Welzijn). Tijdens de conferentie zullen zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, lokale politici en beleidsmakers kennis, ervaringen en ideeën uitwisselen over intensievere samenwerking tussen het welzijnswerk en de gehandicaptenzorg. Ter afsluiting van de dag zal wethouder Geluk een brochure over Sociale Netwerken van de Princenhoffgroep in ontvangst nemen. (Voor meer informatie: Mirjam Althuis, tel. 010 - 271 00 00 of 06 - 23 91 39 31)

Wethouder Bolsius ontvangt 1 miljoenste bezoeker Milieupark Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken en Buitenruimte) ontvangt op vrijdag 25 november om 10.30 uur de 1.000.000ste bezoeker aan een Milieupark in Rotterdam. De feestelijke ontvangst zal plaatsvinden in het Milieupark aan de Hekendorpstraat 55 in IJsselmonde. Het Milieupark is de meest succesvolle voorziening voor afvalscheiding in Rotterdam. Bij de vier parken kunnen inwoners van Rotterdam zes dagen per week hun grofvuil inleveren. Ruim 70% van dat afval wordt vervolgens hergebruikt. (Voor meer informatie: Roteb, afdeling Communicatie, Petra Molenaar, tel. 010 - 245 83 81)

Wethouder Van Sluis opent nieuwe winkels in Kansenzone Pendrecht Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) opent op vrijdag 25 november om 16.00 uur de nieuwe winkels van Vishandel Verburg en Bakkerij Van Berkel aan het Plein 1953. Deze ondernemers die zich hebben gevestigd in een Kansenzone konden door een investeringspremie hun winkel starten. De wethouder zal aansluitend samen met de bestuurders van deelgemeente Charlois het bouwbord onthullen voor de integrale aanpak van het plein 1953, die begint met de gevelrenovatie van de winkelstrip van Vishandel Verburg tot aan Sportline. Het project Kansenzones geeft een economische impuls aan acht achterstandswijken op Zuid, waarvan Pendrecht er één is. Ondernemers kunnen 50% van hun investering terug krijgen van de gemeente. (Voor meer informatie: Communicatie OBR, Jan-Willem Croonen, tel. 06 41 49 28 67) noot voor de redactie/