Ingezonden persbericht


Uitnodiging Tentoonstelling

Wees in Afrika: werkelijkheid en verbeelding

Boersma Sport en leden van de Derde Kamer nodigen u van harte uit de opening bij te wonen van de tentoonstelling Wees in Afrika: werkelijkheid en verbeelding. De tentoonstelling vraagt aandacht voor 15 miljoen kinderen in Afrika die door aids een of beide ouders hebben verloren.

In twintig schilderijen kunt u getuige zijn van de verbeeldingskracht en treffende associaties van zeven Afrikaanse kunstenaars: Zondi Skosana, Toyin Loye, Thamae Setshogo, Clifford Charles, M.A. Blanchard, Miguel Petchkovski en Qãetcao Moses. In de foto's van fotograaf Pieter Boersma ervaart u de indringende werkelijkheid. De getoonde werken zijn op enkele uitzonderingen na te koop. Twintig procent van de aankoopsom zal worden besteed aan Hope For African Children (HACI), een project van Plan Nederland dat de effecten van HIV/Aids op kinderen vermindert.

Opening: 18 november 2005, 19.30-21.00 uur

Vanaf 18.30 uur zullen Tweede Kamerlid mevr. Varina Tjon-A-Ten, Europees Parlementslid Max van den Berg, leden van de Derde Kamer, een Afrikaanse atlete en een bekende Nederlander een oproep doen aan burgers en politici om zich het lot van kwetsbare kinderen in Afrika aan te trekken. De internationale gemeenschap zal moeten voorkomen dat er over vijf jaar 25 miljoen Afrikaanse kinderen zijn die hun ouders aan aids hebben verloren.

Wij willen u graag begroeten bij de opening, samen met u de tentoonstelling bekijken, een drankje met u drinken en Afrikaanse muziek beluisteren. Uw aanwezigheid is een grote steun voor ons initiatief. Laat ons s.v.p. weten of u erbij kunt zijn: info@boersmasport.nl .

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door Plan Nederland, HIVOS, NCDO, AWEPA en Alternative View.

Huib Boersma Jeff Balch, Maike van Eijndthoven, Cindy Boersma Nicolette den Heijer, Erna Ruijer Leden van de Derde Kamer

-----------------------
De Derde Kamer is een burgerparlement met 150 vertegenwoordigers uit Nederland en een reeks ontwikkelingslanden dat voorstellen ontwikkelt voor armoedebestrijding, het Nederlandse ontwikkelingsbeleid en realisering van de VN-millenniumdoelstellingen (www.dederdekamer.org ).

Boersma Sport

Lageweg 14-16

Amersfoort
033-4757717


---- --