Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 8 november 2005

Jongeren pimpen hun wijk

Yes-R treedt op tijdens Kick-off Pimp my Block van Nationale Jeugdraad

Rapper Yes-R zal op vrijdag 18 november optreden tijdens de grote Kick-off Party van Pimp my Block-Lelystad. In jongerencentrum Underground kunnen jongeren op dit feest hun 'pimp-idee' voor de Atol- en Zuiderzeewijk inleveren bij de Nationale Jeugdraad. Hoe denken zij hun wijk aantrekkelijker te maken voor zichzelf en andere jongeren? De winnaar ontvangt ¤ 5.000,- voor de uitvoering van zijn of haar plan.

De Kick-off Party duurt van 20:00 tot 01:00 uur. Naast Rapper Yes-R betreedt ook jong talent uit Lelystad en de All Stars Talent Show het podium. Samira Abbos is host van de avond. Om 21:00 uur geeft wethouder Albert Kok de officiële aftrap voor Pimp my Block-Lelystad. De wethouder maakt deel uit van de jury, die over drie maanden de winnaar bekend zal maken.

Pimp my Block laat jongeren van 14 tot 23 jaar uit de Atolwijk en Zuiderzeewijk zelf bedenken hoe hun wijk moet worden gepimpt, oftewel opgeknapt. Tot 18 december 2005 kunnen zij bij Stichting 3D of via de website www.pimpmyblock.nl hiervoor hun plannen indienen. Dit kan bijvoorbeeld het organiseren van een sportevenement of het pimpen van hun hangplek zijn. De jongeren maken kans op individuele prijzen van ¤ 100,- ¤ 250,- en ¤ 500,-. De hoofdprijs is ¤ 5.000,- voor de uitvoering van het beste idee. Bij die uitvoering wordt de winnaar ondersteund door de Nationale Jeugdraad.

Het project is een initiatief van de Jeugdraad en laat jongeren actief meedenken over hun buurt. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland. Voor Pimp my Block-Lelystad werkt de Jeugdraad nauw samen met Stichting 3D en de Underground. Ook Tilburg, Arnhem, Amsterdam en Rotterdam krijgen een eigen versie van Pimp my Block.

De Kick-off Party vindt plaats in de Underground, Neringweg 159, Lelystad. Toegangskaartjes zijn te koop voor ¤ 4,- in de voorverkoop bij Underground, Music Store, JMB en de Kubus en voor ¤ 6,- aan de deur. Alle jongeren uit Lelystad zijn welkom op de Kick-off Party.

Meer informatie over Pimp my Block is te vinden op: www.pimpmyblock.nl

Noot voor redactie,