Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Op vrijdag 18 november 2005 bestaat de grootste duikvereniging uit regio Eindhoven

4 0 j a a r.

Lutra is de GROOTSTE onderwatersportvereniging in Eindhoven en bestaat al sinds 1965. Dat betekent dat we één van de oudste onderwatersportverenigingen van Nederland zijn. Hoe houden we het al zo lang vol?

Door de leden veel te bieden en natuurlijk veel te duiken!

Lutra is een vereniging voor jong en oud voor mensen met veel ervaring en voor beginners in de duiksport, met op dit moment 224(!) leden. Voor de jeugd is er de vrijdagavond, voor de volwassenen de dinsdagavond. Voor de beginners is er de PADI Open water cursus (PADI is wereldwijd erkend, wat betekent dat je overal in de wereld zonder problemen kan duiken), duikmaterialen die geleend en gehuurd kunnen worden, de gezelligheid en ervaringen van de andere leden.

De (meer of minder) ervaren duiker kan bij Lutra zijn hart ophalen aan de trainingen en de dinsdagavond duiken, verschillende evenementen, vervolgcursussen en natuurlijk ook de gezelligheid en ervaringen van de andere leden. Lutra organiseert diverse evenementen voor haar leden op het gebied van duiken, maar ook niet duikevenementen worden georganiseerd waar ook de familielieden welkom zijn.

Ook de jeugd komt volop aan bod binnen Lutra. Op de vrijdag avond kunnen de allerkleinsten, vanaf 8 jaar, snorkelen, maar later mogen ook zij beginnen aan de persluchtopleidingen.

De jongste activiteit van Lutra is het Free-diven. Zonder perslucht alleen op ademlucht proberen zij zo diep mogelijk te komen. Leden van Lutra doen al mee aan onder andere de wereld kampioenschappen!

In het verleden heeft Lutra ook deelgenomen aan diverse landelijke evenementen, zoals "Duik Holland Schoon", en het organiseren van duiken voor diabetici en verstandelijk gehandicapten, en dit jaar hebben we zelfs introductieduiken georganiseerd voor gedetineerden

Onderwatersportvereniging Lutra viert haar 40 jarig jubileum op zaterdag 19 november in boerderij de Merckthoeve te Eindhoven met een groot feest voor haar leden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Arwin van der Velden Public relations NVOS Lutra.
Postbus 2047, 5600 CA Eindhoven. Lutrafoon : +31 (0)6 51 70 58 25 Lutra E-mail : pr@lutra.info & Lutra Website : www.lutra.info Duik en snorkelopleidingen volgens het padi systeem


---- --